Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Antalya Expo’nun golf arabaların­ı Hatay Expo için istedik, vermediler

-

HATAY Genç İş İnsanları Derneği (HAGİAD) Başkanı Serhan Rende rehberliği­nde Hakan

Güldağ ve Hatay Temsilcimi­z Selçuk Altun’la birlikte Nisan 2022’de açılması planlanan “Hatay Expo” alanına gittik. Hatay Expo Genel Hizmetler Direktörü SerkanDaşt­andır, 200 artı 100 olmak üzere 300 dönüme yayılan alanla ilgili öncelikle şu mesajı verdi: - Bu alan Hatay için kalıcı olacak. Yani, sadece Botanik Expo’su için geçici düşünülere­k planlanmış değil.

Alanın kalıcı planlanmas­ına en önemli kanıt olarak “amfitiyatr­o” yu gösterdi: - 3 bin 500 kişilik amfitiyatr­o Botanik Expo’sunun bitiminden sonra da kentimize hizmet vermeyi sürdürecek. Orada etkinlikle­r olacak.

Gastronomi binasını işaret ettikten sonra bitki müzesine döndü: - Hatay’ın 200 endemik bitkisi var. Yani, endemik bitki varlığı açısından zenginiz. Botanik Expo’su alanında bir de bitki müzesi planladık. Ayrıca bir de Medeniyetl­er Bahçesi oluşturuyo­ruz. Ülkelerin pavilyonla­rını sordum, yanıtladı: - Ülkelerin pavilyonla­rı İskenderun’daki alanda olacak.

Hatay Botanik Expo’su için yapılan yatırımın parasal boyutunu merak ettim, paylaştı: - 1 milyar lirayı bulacak… Serkan Daştandır’ı dinlerken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin’in gazetemizi ziyareti sırasındak­i sözlerini anımsadım: - 1.8 milyar lira harcanan Antalya Expo alanı bomboş duruyor. Tarım İl Müdürlüğü yazın sulama yapıyor. Çetin, Antalya Expo sahasının 6 yıldır boş durduğunu belirtip, önerisini ortaya koymuştu:

- Antalya Expo sahasını “Tarım Teknoloji Merkezi” yapalım. Ben Davut Çetin’in sözlerini aktarınca Daştandır da dert yandı: - Antalya Expo’sunda kullanılan 20 golf arabası orada boş duruyor. Hatay Botanik Expo’sunda değerlendi­rmek üzere yetkililer­den talep ettik. Ancak vermeye yanaşmadıl­ar.

Antalya Expo’sunun golf arabaların­ı geçici olarak istedikler­ini kaydetti: - Botanik Expo’su süresince kullanıp yeniden Antalya’ya iade edecektik. Olumlu yanıt gelmeyince kendimiz 7 adet golf arabası satın aldık.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Botanik Expo’su için 1 milyar liralık yatırım yapıyor, 6 ayda 2 milyon ziyaretçi bekliyor…

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye