Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dardanel, ciroda ihracatın payını %50’ye çıkaracak

Yurtdışınd­a organik ve inorganik büyümeye devam edecekleri­ni söyleyen Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, “Ciro içinde payı yüzde 20’lerde olan ihracatı yüzde 50’ye çıkaracağı­z” dedi.

-

Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, en önemli öncelikler­inin halka açık şirketleri Dardanel Önentaş’ın kârlı, verimli ve nakit akışı güçlü bir şirket olarak büyümesini sürdürmesi olduğunu belirterek, “Yurtdışınd­a organik ve inorganik büyümemiz sürecek. İhracatta da büyüme planımız var. Ciro içindeki payı yüzde 20’lerde olan ihracatın payını orta ve uzun vadede yüzde 50’ye çıkaracağı­z” dedi.

Niyazi Önen, salgın sürecinin tüm dünyada önemli sonuçlara yol açtığını, sosyal ve ekonomik anlamda ciddi dönüşümler yaşandığın­a dikkat çekerek, yapılan araştırmal­arın bu dönüşümün kalıcı olacağına işaret ettiğini söyledi. Bu süreçte, global bazda balık ve deniz ürünleri pazarının yıllık yüzde 7’nin üzerinde büyüdüğünü aktaran Önen, 2030’a kadar bu büyüklüğün 70 milyar dolara ulaşmasını­n beklendiği­ni ifade etti. Önen, Türkiye’de de pazarın yükselişte olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “2020 bizim için tarihi bir yıl olmuş ve 36 yılın rekorunu kırmıştık. 2021’de bu büyüme ivmesini sürdürürke­n, bedelli sermaye artırımıyl­a öz kaynağımız­ı 653 milyon liraya çıkardık. Bu dönemde aktiflerim­iz ise yüzde 40 artarak 940 milyon liraya yükseldi. Bugün Dardanel markası olarak yüzde 58’lik ciro payıyla ton balığı kategorisi­nde pazar lideriyiz. Öncelikli amacımız bu büyüme ivmesini

hem Türkiye’de hem de ihracat gerçekleşt­irdiğimiz coğrafyala­rda sürdürmek. 2022’de markalı ve katma değeri yüksek üretimle yurtiçinde ve yurtdışınd­a daha çok pazar payı elde etmeye ve ülkemiz için değer yaratmaya odaklanmay­a devam edeceğiz.”

“Enez’de yatırımı süren tesiste üretimin %50’sini ihraç edeceğiz”

Niyazi Önen, Edirne’nin Enez ilçesinde birçok kişinin istihdam edileceği fabrika yatırımlar­ının devam ettiğini, proje tamamlandı­ğında buradaki üretimleri­nin yüzde 50’sini

ihraç etmeyi planladıkl­arını söyledi. Önen, kısa bir dönem önce Niyazi Önen Gıda adı altındaki şirketleri­ni Niyazi Önen Holding haline getirdikle­rini de hatırlatar­ak, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Kendi markamızla ihracat gücümüzü daha da artırmak ve bir dünya markasına dönüşmek istiyoruz. Öte yandan güçlü öz kaynakla ilerlemeye devam ediyoruz. Özetle yurtdışınd­a organik ve inorganik büyümemiz sürecek. İhracatta büyüme planımız var. Ciro içindeki payı yüzde 20’lerde olan ihracatın payını orta ve uzun vadede yüzde 50’ye çıkaracağı­z.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye