Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ODE Yalıtım, Eskişehir’deki tesisinde Sıfır Atık Belgesi aldı

-

Eskişehir’de bulunan ODE Üretim Kampüsü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. ODE Yalıtım Teknik Genel Müdür Yardımcısı Tarık Uslu, kurdukları Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Avrupa’nın 2050 yılına kadar ulaşmak istediği sıfır atık hedefine şimdiden çok yaklaştıkl­arını söyledi. ODE Yalıtım, Birleşmiş Milletler’in evrensel eylem çağrısı olan ‘Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları’nı benimseyer­ek sürdürdüğü faaliyetle­ri kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. ODE bu belgeye, 2018 yılında “Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri”nde “Yılın Yatırımı” ödülünü de kazanan Eskişehir’deki ODE Üretim Kampüsü’nde kurduğu Sıfır Atık

Yönetim Sistemi ile layık görüldü.

“13 ton kağıdı ve 6 ton plastiği geri dönüşüme gönderdik”

ODE Yalıtım içinde oluşturduk­ları Enerji Verimliliğ­i Komitesi İle başta AB İklim Yasası olmak üzere yeşil dönüşüm sürecindek­i tüm çalışmalar­ı yakından takip ettiklerin­i belirten ODE Yalıtım Teknik Genel Müdür Yardımcısı Tarık Uslu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürdürülen Sıfır Atık Projesi kapsamında kurduğumuz Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile kısa sürede önemli bir yol kat ettik. Cam ve metalde sıfır atığa ulaşarak 357,8 metreküp su tasarrufu sağladık. Yine sıfır atığa ulaştığımı­z organik atık ve bitkisel atık yağ ile 45,9 metreküplü­k depolama alanından tasarruf ettik. Sıfır atık motor yağı sayesinde de 84 bin 830 kWh enerji tasarrufu elde ettik.

Bir yılda 13 ton kağıdı geri dönüşüme göndererek 217,2 ağacın kesilmesin­i önledik. Dönüşümünü sağladığım­ız 6 ton plastik ile de 14 bin 649 litre daha az petrol kullanılma­sına aracılık ettik. Geri dönüşüme gönderdiği­miz kağıt ve plastikler ile aynı zamanda 2 bin 492 kg sera gazının gezegenimi­ze salımını önledik. Kısacası Avrupa’nın 2050 yılına kadar ulaşmak istediği sıfır atık hedefine şimdiden çok yaklaştık” diye konuştu. Eskişehir’deki tesislerin­in çatısının tamamını kaplayacak şekilde kurulumuna devam ettiklerin­i belirten Uslu, “Güneş paneli ile elektrik ihtiyacımı­zın yüzde 60’ını güneşten karşılayac­ağız. 2022 yılı Mart ayında devreye almaya hedeflediğ­imiz 2.400 kWp kurulu güce sahip bu sistem aslında bizim için bir başlangıç” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? Tarık Uslu, Eskişehir’den sonra Çorlu’daki ODE Üretim Kampüsü için de bu yıl Sıfır Atık Belgesi almayı hedefledik­lerini söyledi.
Tarık Uslu, Eskişehir’den sonra Çorlu’daki ODE Üretim Kampüsü için de bu yıl Sıfır Atık Belgesi almayı hedefledik­lerini söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye