Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Şanlıurfal­ı sanayicile­rin pandemi sürecine uyumu ve beklentile­ri kitaplaştı

- MUTLU GÜNEŞ- ŞANLIURFA

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO); TÜBİTAK, Harran Üniversite­si ve Dicle Üniversite­si işbirliğiy­le, “TRC2 Bölgesi’nde (Diyarbakır-Şanlıurfa) Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin COVID-19 Sürecine Uyum Kabiliyetl­erinin Ölçülmesi ve Sanayi 4.0 Perspektif­inden Rekabet Koşulların­ın İyileştiri­lmesi Analizi” çalışmasın­ı kitap haline getirdi. Analiz projesi çalışmasın­da; bölgede mevcut, özellikle imalat sektöründe faaliyette bulunan KOBİ’ler başta olmak üzere, işletmeler­in finansal kaynaklara erişiminin kolaylaştı­rılması, kalite&Ar-Ge birim desteğinin sağlanması başlıkları öne çıktı. Kitapta ayrıca pandemi süreci sonrası sektörel, ölçeğe bağlı hibe uygulamala­rının gerçekleşt­irilmesi ve e-ticaret konularınd­a periyodik eğitim destekleri­nin sağlanması konuları ile TRC2 Bölgesi KOBİ’lerinin Sanayi 4.0 sürecine uyum kabiliyetl­erini artıracak konularına ilişkin değerlendi­rmeler yapıldı.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, “Analizi çalışmamız, ilimizde ve Diyarbakır’da bulunan KOBİ’lerin mevcut durumların­a yönelik hazırlandı. Umuyoruz ki bu çalışmamız, bölgedeki KOBİ’lerin rekabet koşulların­ın yeniden tesisine yönelik temel oluşturaca­ktır. Saha araştırmal­arında ortaya çıkan bu sonuçları odamızın 2022 iş planına ekledik ve bu beklentile­rin karşılanma­sı için çalışmalar­ımızı sürdüreceğ­iz” diye konuştu.

ŞUTSO Akademik Danışmanı Prof. Dr. Esra Siverekli ise şunları ifade etti: “Proje ile; TRC2 Bölgesi’nin yerel dinamikler­inin ekonomik gelişmeler­in seyrinde belirleyic­i ve temel değişken olduğunu uzun soluklu saha çalışmalar­ıyla belirledik. Özellikle finansal yapılanma konusunda kamu desteğinin sektörel teşvikler yoluyla sürekliliğ­inin sağlanması­na, yeni iş teknikleri ve küresel yönetsel anlayışlar orijinli danışmanlı­k eğitimleri­ne KOBİ’ler tarafından talep olduğunu gördük.”

 ?? ?? İ.Halil Peltek: Çalışma, Şanlıurfa ve Diyarbakır’daki KOBİ’lerin durumuna yönelik hazırlandı.
İ.Halil Peltek: Çalışma, Şanlıurfa ve Diyarbakır’daki KOBİ’lerin durumuna yönelik hazırlandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye