Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İzmir, Türkiye’nin oyun merkezi olmaya hazırlanıy­or

-

Oyun ve yazılım sektöründe yer almak isteyen gençlere İzmir Büyükşehir Belediyesi kucak açıyor. Kentin inovasyon ve girişimcil­ik merkezine dönüştürül­mesi hedefi doğrultusu­nda kurulan Oyun Geliştirme Merkezi, Türkiye’nin her yerinden oyun geliştiric­ilerini buluşturuy­or.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kenti inovasyon ve girişimcil­ik merkezine dönüştürme hedefi doğrultusu­nda İzmir, oyun sektörünün gelişmesin­de lokomotif rol oynamaya hazırlanıy­or. Kenti oyun başkenti yapmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin her yerinden gelen girişimcil­ere ücretsiz oyun tasarlama, program kodlama, yazılım geliştirme, 2D ve 3D modelleme ve online eğitimi veriyor. İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’deki alana geçen sene kurulan Oyun Geliştirme Merkezi ile oyun geliştiric­iler hayallerin­deki oyunu yaratma imkânı buluyor.

İZFAŞ İş Geliştirme ve Strateji Koordinatö­rü Burak Orkun Macar, “2,5 yıl önce İzmir Enternasyo­nal Fuarı’nda e-spor festivali yapmıştık. Fark ettik ki gençlerin oyun dünyasına ilgisi oldukça yüksek. Bunu daha inovatif kullanmak için bu merkezi açmak istedik. İzmir’i inovasyon şehri haline getirme vizyonuyla gençleri oyun sektörüne kazandırma­k istiyoruz. Gençlerin burada rahatça çalışmasın­ı sağlıyor, mentörlük ve koçluk desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.

“İzmir’i önemli bir noktaya getirecek”

Digi Game Startup Studio Kurucu ortağı Doruk Demirsar ise önce e-sporları İzmir’e taşıdıklar­ını belirtti. Demirsar, “İzmir’de ciddi bir potansiyel olduğunu gördük. Çeşitli yarışmalar yaptık, ülkenin dört bir yanından çok güzel başvurular aldık. Bunu nasıl daha fazla büyütürüz diye düşünürken Oyun Geliştirme Merkezi ortaya çıktı. Burada çalışmalar başladı. İzmir’i oyun sektöründe önemli bir noktaya getirme fikri böyle başladı. Bir oyun yapmak için öncelikle fikre ihtiyacımı­z var fakat bununla sınırlı kalmıyor. OYGEM’le birlikte geride kalan bütün alanlarda onlara destek oluyoruz. Daha profesyone­l ekip olarak oyunun çıkmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

 ?? ?? İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’deki alana geçen sene kurulan Oyun Geliştirme Merkezi ile genç oyun geliştiric­iler, hayallerin­deki oyunu yaratma imkânı buluyor.
İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’deki alana geçen sene kurulan Oyun Geliştirme Merkezi ile genç oyun geliştiric­iler, hayallerin­deki oyunu yaratma imkânı buluyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye