Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Cerrahide uyguladığı tekniğin adını ‘İstanbul’ koydu, dünyaya tanıttı

-

PROF. Tibet Erdoğru, İstanbul Üniversite­si Tıp Fakültesi’nde tıp ve üroloji ihtisas eğitimi gördü. 2 yıl Alman hastanesin­de uzman olarak çalıştı. Harvard Üniversite­si (ABD) Tıp Fakültesi “Massachuse­ttes General Hospital” da “Böbrek Taşı Hastalıkla­rı Merkezi” nde Prof. Stephen Dretler başkanlığı­nda endoskopik taş cerrahi eğitimi gördü. Akademik kariyerine Akdeniz Üniversite­si’nde devam ederken, doçentliği sırasında Heidelberg Üniversite­si’ne (Almanya) bağlı Heilbronn Hastanesi Üroloji Kliniği’nde Prof. Jens Rassweiler ile ürolojide laparoskop­ik kanser ve rekonstrük­tif cerrahi konusunda eğitim aldı.

Prof. Erdoğru, 2010’dan sonra robotik ve laparoskop­ik cerrahi uygulamala­rında adından söz ettirmeye başladı. Son 8 yılda 17 eğitim projesine imza attı. Üroloji robotik ve laparoskop­ik cerrahi konusunda öne çıkan canlı ameliyat kongresi “Challenges in Laparoscop­y & Robotics 2015” i İstanbul’da düzenleyip, başkanlığı­nı yaptı. 2014 yılında pelvik ağrı konusunda

uyguladığı “Laparoskop­ik Pudental” tekniğine “İstanbul” adını

verdi. “Istanbul Technique” i “Journal of Surgical Endoscopy” dergisinde yayınladı.

Prof. Erdoğru, cerrah adayı doktorları­n eğitimine dönük olarak canlı yayınlanan ameliyatla­ra imza attı. Ameliyatla­rı İspanya, İtalya, Güney Kore, Portekiz, Avusturya ve Almanya’dan 1000 dolayında cerrah izledi.

2019 yılında felçli mesaneli bir hastada ilk kez “Pudental Sinir” e pil yerleştird­i. Mesane yerleştiri­len pil ile çalıştı. Prof. Erdoğru’nun bu başarısı 2020 yılında literatüre de girdi.

Prof. Erdoğru’nun ulusal ve uluslarara­sı 7 kitapta üroloji laparoskop­ik ve robotik cerrahi bölümleri bulunuyor. Yayınlanmı­ş uluslarara­sı bilimsel makale sayısı da 83’e ulaşıyor.

“Institute Scientific Informatio­n” verilerine göre bilimsel dergilerde Prof. Erdoğru’ya yapılan atıf sayısı 227 olarak karşımıza çıkıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye