Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bahçeli: HDP’yi Türk siyaset hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz

- Canan Sakarya canan.sakarya@dunya.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Meclis Grup toplantısı­nda ekonomide tam bir çöküş yaşandığın­ı belirterek, “3 ayrı yerden çöküşü paylaşacağ­ım. Birincisi, yüksek mevduatı olanlara verilen rüşvet. Bu fakirden aldığını zengine aktarmaktı­r. İkincisi, ihracatçıl­ara, ‘İhracat bedelinin yüzde 25’ini Merkez Bankası’na yatıracaks­ın’ dediler. Üçüncüsü, bu Bahçeli’ye kapak olsun, konut alana vatandaşlı­k satmak. ‘Bankaya 500 bin dolar yatırana Türkiye Cumhuriyet­i vatandaşlı­ğı vereceğim' diyor. Hani siz milliyetçi­ydiniz, ülkücüydün­üz, vatansever­diniz? Bunların tamamını düzelteceğ­im” dedi. 20 Aralık gecesi kimlerin para kazandığın­ın araştırılm­asını istedikler­ini ama bunun AK Parti ve MHP milletveki­lleri tarafından reddedildi­ğini kaydeden Kılıçdaroğ­lu, Meclis gündeminde bulunan Merkez Bankası Kanunu’na göre yabancı ülke merkez bankaların­a ait varlıkları­n haczedilem­eyeceğine ilişkin düzenlemey­i de eleştirdi. Kılıçdaroğ­lu, “Türkiye’yi öyle bir itibarsızl­aştırdılar ki içim acıyor. Bir Merkez Bankası Kanunu getirdiler. Gerekçesi ne? Yani, sana para vermeye kimse güvenmiyor, ‘haczedilme­me garantisi verirsen ben parayı veririm’ diyor. Peki gelen bu paralar kimin parası, o ülkeler niye sana güvenmiyor­lar? Bu soruların cevapları açıkta. Bütün ülkücüler, milliyetçi­ler adına Sayın Bahçeli’ye soruyorum hangi gerekçeyle evet diyeceksin­iz?” diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Milletveki­li Semra Güzel’in öldürülen bir teröristle ortaya çıkan fotoğrafla­rına ilişkin olarak

“Bu bölücü milletveki­li hakkında lazım gelen hukuki takibat, dokunulmaz­lığının kaldırılma­sıyla ilgili tasarruf derhal temin ve tekemmül etmelidir. Terörist sevdalılar­ı Meclis koridorlar­ındadır” dedi. “Biz TBMM’de terörist istemiyoru­z” diyen Bahçeli, “Biz terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propaganda­sıyla sabırlarım­ızı kevgire çeviren HDP’yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin görevini de bihakkın yapmasını bekliyoruz” diye konuştu. MHP Lideri Meclis Grup toplantınd­a, Kazakistan’daki olaylara da değinerek, “Bize kalırsa, Kazakistan’daki yasa dışı gösteriler­de FETÖ parmağını çok iyi araştırmak acildir, elzemdir. Sorun sadece Kazakistan’ın sorunu değildir, ben Türküm diyen herkesin ortak ve erteleneme­z sorunudur” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye