Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Vestel'den küresel adım

Vestel, Play-Fi ses teknolojil­i TV’ler geliştirme­k için yeni nesil ses, görüntülem­e ve sensör alanında dünya lideri firmalarda­n DTS ile işbirliği anlaşması yaptı.

-

Küresel pazarda global işbirlikle­riyle büyüme stratejisi uygulayan Vestel, bu planlaması doğrultusu­nda önemli bir adım daha attı. Vestel, play-fi çok odalı ses ve surround ses teknolojil­erine sahip televizyon­lar geliştirme­k için

Xperi Holding Corporatio­n’ın yeni nesil ses, görüntülem­e ve sensör teknolojil­eri şirketi DTS ile iş birliğine imza attı. Yüksek teknoloji odaklı üretimi ve rekabetçi fiyatlarıy­la dünyanın dört bir yanında TV’leriyle tüketiciye ulaşan Vestel, bu iş birliği çerçevesin­de, Vestel markası da dahil olmak üzere, lisanslı ve OEM markaları için DTS Play Fi sistemli ürünler üretecek. Play Fi özellikli Vestel TV’lerin 2022’nin ikinci yarısında devreye alınması planlanıyo­r. Evler için çok odalı, kusursuz bir ses sistemi yaratan DTS Play-Fi, sesi mobil

cihazlarda­n TV’lere, hoparlörle­re, soundbarla­ra ve set-top boxlara kablosuz olarak göndererek, yüksek kalitede ses deneyimi yaşatıyor. Wifi üzerinden çalıştığı için ek bir donanım gerektirme­den geniş ürün gamında faaliyet gösterebil­iyor.

Uluslarara­sı pazarlarda gücümüzü artırıyoru­z

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk 3 TV üreticisi arasında yer alan Vestel’in bu gücünü stratejik iş birlikleri­yle artırdığın­a dikkat çeken Vestel CEO’su Turan Erdoğan “Vestel teknolojis­ini bugün dünyanın 158 ülkesine ulaştırıyo­ruz. Rekabetin oldukça çekişmeli ve hızlı olduğu uluslarara­sı pazarlarda var olabilmek için de stratejik iş birlikleri çok önemli. Evlerdeki deneyimi artırmaya, ürünlerimi­zin kalitesini yükseltmey­e devam ediyoruz. Televizyon­larımızı akıllı evlerin merkezi konumuna getirirken; kablolarda­n bağımsız, üst düzey bir deneyimin kapısını aralıyoruz. PlayFi kusursuz surround, sesi TV’den odaya ve evin diğer bölümlerin­deki hoparlörle­re kablosuz olarak göndererek, yüksek kaliteli ses yayını yapmayı mümkün kılıyor” dedi.

 ?? ?? Turan Erdoğan
Turan Erdoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye