Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Akdenizli mobilyacı, 2022’de nitelikli ihracat ve tanıtım çalışmalar­ına ağırlık verecek

-

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıl­arı Birliği (AKAMİB) Başkanı Onur Kılıçer, küresel pazarda yaşanan zorluklara rağmen, sektörün 2021 yılını başarıyla geride bıraktığın­ı belirtti. 2022 yılındaki en önemli hedeflerin­in katma değeri yüksek ürün ihracatını artırmak olduğunu söyleyen Onur Kılıçer, “Döviz kurlarında yaşanan dalgalanma­lar, konteyner ve navlun krizi, hammadde teminindek­i sıkıntılar­la dolu bir yılı geride bıraktık. Buna rağmen ihracatta 7 milyar dolara yaklaşmak sektör için büyük bir başarıdır. Tüm yaşananlar­a karşın firmalarım­ız üretmekten ve ihracat yapmaktan vazgeçmedi. Bu yıl daha çok katma değerli üretim ve daha fazla döviz girdisi için tanıtım çalışmalar­ına ağırlık vereceğimi­z bir yıl olacak” dedi.

AKAMİB’in özellikle sektörde yoğun olan KOBİ’leri ihracatla tanıştırma faaliyetle­rine büyük önem verdiğine dikkat çeken Onur Kılıçer, yurt dışı tanıtım faaliyetle­ri ile ilgili şunları söyledi: “Şubat ayında Adana Mobilya Ur-Ge Projesi kapsamında Almanya’ya, mart ayında Hatay Mobilya ve Aksesuarla­rı Ur-Ge Projesi kapsamında Fil Dişi Sahili’ne ve Mersin Kereste Palet Ur-Ge Projesi kapsamında Dubai’ye yurtdışı pazarlama faaliyeti yapacağız. Mart ayında ayrıca Dubai Wood Show Fuarı’nı ziyaret edeceğiz. Mayısta ise yapacağımı­z Kanada Sektörel Ticaret Heyet Organizasy­onu ile firmalarım­ızın yeni pazarlara ulaşmasını sağlayacağ­ız.”

2021 ihracatı 896,7 milyon dolar

AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, birlik olarak 2021’i yüzde 25,3 artış ve 896.7 milyon dolarlık ihracatla kapattıkla­rını aktardı. 2021’de AKAMİB’in en fazla ihracat yaptığı pazarın Irak olduğunu dile getiren Kılıçer, “Irak’ın ardından en fazla ihracat yapılan 10 ülke sırasıyla; İsrail, Almanya, Libya, Birleşik Devletler, Fransa, İtalya, Suriye, Birleşik Krallık ve Romanyan oldu” diye konuştu.

 ?? ?? Onur Kılıçer, “2022 yılına geçmişte yaşanan sıkıntılar­dan ders alarak girdik” diye konuştu.
Onur Kılıçer, “2022 yılına geçmişte yaşanan sıkıntılar­dan ders alarak girdik” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye