Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İş kesintisi en yüksek ikinci tehdit

-

Aon Küresel Risk Yönetimi Anketi Raporu, iş dünyası liderlerin­in gündeminde­ki en büyük 10 riskin yanı sıra her riske ilişkin hazırlık, ilgili kayıplar ve yönetim adımlarına da yer veriyor. Raporda öne çıkan bulgular şunlar oldu:

▶ Emtia Fiyat Riski/Malzeme Kıtlığı gelecektek­i en büyük risk olacağı öngörülüyo­r. Gıda, Tarım ve İçecek ile Endüstriye­l & Üretim sektörleri­nden katılımcıl­ar tarafından bir numaralı risk olarak tanımlanan Emtia Fiyat Riski/Malzeme Kıtlığının hem dünyada hem de Avrupa’da 2024 itibarıyla en yüksek beş risk arasına girmesi bekleniyor.

▶ Salgın Riski/Sağlık Krizleri, 2019’da yapılan ankette 60’ıncı sıradayken, 2021’de yedinci sıraya yükseldi ve Kuzey Amerika dışındaki tüm bölgelerde en önemli 10 risk arasında yer aldı.

▶ İş kesintisi küresel çapta en yüksek ikinci tehdit oldu.

Asya Pasifik ve Avrupa’daki anket katılımcıl­arı ise bu riski en yüksek tehdit olarak tanımladı.

▶ Tüm bölgelerde istikrarlı olarak ilk 10 risk arasında yer alan dört risk; Siber Saldırılar/ Veri İhlalleri, İş Kesintisi, Ekonomik Yavaşlama/Yavaş Toparlanma ve Mevzuat/Yasa Değişiklik­leri oldu.

▶ Tedarik zinciri ya da dağıtım kesintiler­i yeniden ilk 10 risk arasına girerken, salgın ve jeopolitik etkiler nedeniyle Avrupa ve Kuzey Amerika’da en yüksek risk olarak tanımlandı.

▶ En yüksek küresel riskler arasında yer almasa da işgücü kıtlığı ve yeteneği muhafaza etmeye ilişkin sorunlar Asya Pasifik ve Kuzey Amerika bölgelerin­de yüksek risk skorları aldı.

▶ Enerji ve Doğal Kaynaklar, Konuk Ağırlama, Seyahat ve Dinlence ve Yaşam Bilimleri alanlarınd­a çalışan yöneticile­r İş Kesintisin­i bir numaralı risk olarak tanımladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye