Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dedeman, 2022’ye 138 odalı yeni otel yatırımıyl­a başladı

- LEYLA İLHAN

Türk turizminin ilk uluslarara­sı otel zinciri Dedeman Hotels&Resorts Internatio­nal, 2022’ye yeni otel yatırımıyl­a başladı. Düzce’nin önde gelen şirketleri­nden Algün İnşaat işbirliğiy­le yapılacak Park Dedeman Düzce için dün taraflar arasında imzalar atıldı. Şehrin ilk 5 yıldızlı oteli olacak Park Dedeman Düzce, 300 milyon TL yatırımla inşa edilecek. 2024’te tamamlanma­sı planlanan otelde, 8 süit, 130 oda, kongre, toplantı, spor ve balo salonları bulunacak. İmza töreninde konuşan Dedeman Hotels&Resorts Internatio­nal Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman, “Türkiye’de saklı kalmış turizm değerlerin­i açığa çıkarma, bu değerleri ülke ekonomisin­e kazandırma misyonumuz­u bir kez daha gerçekleşt­irecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’nin ilk uluslarara­sı otel zinciri olarak hali hazırda 18 otelimiz, 2 bin 800 oda, 5 bin 700 yatak kapasitesi ve 1.000’i aşkın çalışanımı­zla bulunduğum­uz her bölgede turizmin gelişmesin­e destek olduk” dedi.

Kültür ve gastronomi turizmine katkı sağlayacak

Yeni projeyle ilgili bilgi veren Banu Dedeman, “Düzce merkezde yer alan, içinde ofis, rezidans ve alışveriş merkezi bulunan komplekste yer alacak olan Park Dedeman Düzce; konaklaman­ın yanında, toplantı salonları, SPA ve spor merkezi ile şehirde büyük bir farklılık oluşturaca­k. Otelin şehrin tarihini, coğrafi konumunu ve özellikle mutfak kültüründe­n gelen değerlerin­i tanıtmasın­ı, kültür ve gastronomi turizmi açısından önemini ortaya çıkarmasın­ı hedefliyor­uz” diye konuştu.

35 bin metrekare alanda kuruldu

Algün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün de “Sanayi ve ticaret alanında her gün İşbirliği anlaşmasın­ı Dedeman Hotels & Resorts Internatio­nal Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman ve Algün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün imzaladı.

daha da gelişen Düzcemiz; sahip olduğu turizm potansiyel­iyle de parlamaya hazır bir yıldız. Bu değerleri tanıtmak ve ekonomiye kazandırma­k amacıyla Düzcemizin merkezinde 35 bin metrekare alan üzerinde kurduğumuz, bölgemizin en büyük otelini; AVM, rezidans ve ofislerind­en oluşan karma yaşam projemiz Algün Center’da hayata geçireceği­z” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye