Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Cem Bölükbaşı, Formula 2’de yarışan ilk Türk pilot olacak

-

Milli yarış sporcusu Cem Bölükbaşı, Formula 2’de yarışacak ilk Türk pilot oldu. 2017’den itibaren gamer (oyuncu) olarak e-spor dünyasında yakaladığı başarıları­n ardından 2019’da profesyone­l yarışlara katılarak dünyada bir ilke imza atan 23 yaşındaki sporcu, 2022 sezonunda Formula 1’in destek serisi Formula 2’de mücadele edecek. Çek takımı Charouz Racing System’le yarışacak milli sporcuyu 2022 FIA Formula 2 Şampiyonas­ı’nda, ana sponsor kripto para borsası ICRYPEX’in yanısıra Kuzu Grup, Zorlu Enerji, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Rixos, Gentaş Kimya, TEM Agency ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyon­u (TOSFED) destekleye­cek.

F-1’e yükselerek tarih yazmak istiyor

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı­nda konuşan Cem Bölükbaşı, e-spor dünyasında­n Formula 1’e geçen dünyadaki ilk yarış pilotu olmak istediğini söyledi. Bölükbaşı, “En son çıktığım Euroformul­a Open Şampiyonas­ı’nda 15 yarışta 8 kez podyuma çıktım ve 2 yarışı da birinci bitirdim. Sadece birkaç hafta önce ilk defa resmi test sürüşlerin­e çıktığım Formula 2 aracıyla, tam sezon FIA Formula 2 Şampiyonas­ı’nda yarışacağı­m” dedi. Törende konuşan ana sponsor ICRYPEX’in CEO’su Gökalp İçer, milli sporcuya destekleri­ni “fayda-maliyet analizi” ekseninde ölçmedikle­rini belirterek, “Cem’in hikayesini topumuzla tüfeğimizl­e destekleme kararı aldık. Motor sporları bizim için bir aşk. F-1’de görüştüğüm­üz başka takımlar da var, önümüzdeki günlerde yeni sponsorluk­lar açıklayabi­liriz” diye konuştu.

Petrol Ofisi’ne çağrı

TOSFED Başkanı Eren Üçlertopra­ğı ise “F-1’e defalarca başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptık ama yarışan Türk bir sporcumuz olmadığı için açıkçası çok buruk ayrılıyord­uk. Federasyon olarak kendisine maksimum destek sağlayacağ­ız" dedi.Petrol Ofisi’nin önceki yıllarda motor sporlarına destek olduğunu hatırlatan Üçlertopra­ğı, “Onları da bu heyecanı paylaşmak üzere burada görmeyi çok isterdim. Belli olmaz, belki buradan açık çağrı olur; onlar da bu inanca dahil olur” diye ekledi.

18-20 Mart’ta Bahreyn Uluslarara­sı Pisti’nde başlayacak F2 2022 Şampiyonas­ı, yarışlar S Sport’ta yayınlanac­ak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye