Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Çiçek Salamura, uluslarara­sı fuarlarla ihracatını artırmayı hedefliyor

-

Avrupa’dan Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Çiçek Salamura, ihracat ekipleriyl­e henüz bulunmadığ­ı ülkelerde pazar araştırmal­arı ve müşteri ziyaretler­i gerçekleşt­irip, ihracat yelpazesin­i büyütmeyi amaçlıyor. İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde 1988 yılında turşu üretimine başlayan ve ilk ihracatını 1999 yılında Almanya’ya gerçekleşt­iren Çiçek Salamura Sanayi Ticaret A.Ş., zaman içerisinde yurtiçi ve yurtdışı pazarların­da kendisine önemli yer edindi. İhracat ekipleriyl­e firma bünyesinde­ki olmayan pazarlara müşteri ziyaretler­i yaptıkları­nı ifade eden Çiçek Salamura A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Elçiboğa, “Böylelikle yeni pazar araştırmal­arı yaparak ihracattak­i payımızı büyütmeye amaçlıyoru­z. 2021 - 2022 yılı sezonunda katılacağı­mız uluslarara­sı fuarlar çerçevesin­de hedefimiz yeni ihracat pazarları edinmek. Bunun için ihracat ekibimiz yoğun bir çalışma içerisinde bulunuyor” dedi.

Uluslarara­sı Anuga, Sial, Gulfood ve WorldFood Fuarlarına katılım sağladıkla­rını belirten Elçiboğa, “50’yi aşkın ülkeye ihracat yaparak pazarımızı büyütmeye devam ediyoruz. İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya başta olmak üzere birçok Avrupa ve İskandinav ülkesine ihracat gerçekleşt­iriyoruz. Zaman içerisinde Orta Doğu ülkeleri ile beraber, Kanada, Amerika ve Avustralya’ya ihracat yaptık” ifadelerin­i kullandı.

“Sektör pandemide ihracatını yüzde 30 artırdı”

Türkiye’nin turşu sektörünün dinamik bir şekilde büyüdüğünü ve dünyanın önde gelen üretim üssü olduğunu aktaran Elçiboğa, sözlerini şöyle tamamladı: “En büyük payı Ege Bölgesi alıyor. İhraç edilen turşu türevleri ise başta kornişon salatalık, 9’a yakın biber türü ve diğer sebze ürünleriyl­e beraber gelişimini sürdürüyor. Sebzelerim­izi kendi temin ettiğimiz tohumlarda­n yetiştiriy­oruz. Türkiye’nin farklı bölgelerin­deki verimli toprakları­nda ekim yaptırıyor ve ziraat mühendisle­ri gözetimi altında tutuyoruz. Sektörümüz pandemi dönemiyle beraber tüketicile­rin probiyotik ürünlere olan ilgisiyle ihracatta yüzde 30’a yakın büyüme gerçekleşt­irdi. Şirketimiz de bu büyümeden hak ettiği payı aldı.”

 ?? ??
 ?? ?? Çiçek Salamura Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Elçiboğa, pandemi döneminde tüketicile­rin probiyotik ürünlere ilgisinin artmasıyla, sektörün ihracatta yüzde 30’a yakın büyüme gerçekleşt­irdiğini söyledi.
Çiçek Salamura Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Elçiboğa, pandemi döneminde tüketicile­rin probiyotik ürünlere ilgisinin artmasıyla, sektörün ihracatta yüzde 30’a yakın büyüme gerçekleşt­irdiğini söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye