Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Norm Holding, yeni global pazar olarak Çin ve Rusya’ya odaklandı

Norm Holding, başta otomotiv olmak üzere beyaz eşya, inşaat, makine, mobilya, havacılık, biyomekani­k ve demiryolu gibi farklı sektörlerd­e kullanılan bağlantı elamanları­nın üretim, satış, ithalat ve ihracatını yapıyor.

-

Başta Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkeye bağlantı elemanları ihraç eden Norm Holding, yeni hedef pazar olarak Çin ve Rusya’yı belirledi.

Türkiye’de bağlantı elemanları sektöründe­ki gelişmeler, sanayileşm­eye paralel olarak son yıllarda hız kazandı. Bağlantı elemanları sektöründe hem kalite hem de teknoloji yatırımlar­ı ile Türkiye, özel ve standart ürünlerin üretiminde çok rekabetçi bir konuma geldi. Bu gelişmeye bağlı olarak de ithalat ve ihracat rakamları hızla arttı.

Bağlantı elemanları işletmeler­inin en yoğun hizmet verdiği sektörleri­n başında gelen otomotiv, Türkiye’deki en büyük ihracat değerine sahip sektör konumunda. Türkiye’de üretilen otomobil ve ticari araçlarda kullanılan bağlantı elemanları­nın yüzde 80’i, iç pazardaki üreticiler­den tedarik ediliyor. Bu nedenle, otomotiv bağlantı elemanları sektörünün önemi, bağlantı elemanları endüstrisi için paha biçilemez bir noktada yer alıyor. Ancak otomotiv yan sanayisi Türkiye’deki otomotiv endüstrisi­nin kendisinde­n daha fazla iç hacme sahip. Dünyadaki diğer otomotiv şirketleri­ne, iç pazardaki otomotiv ana endüstrisi­ne sağladığı miktarın yaklaşık 3 katı daha fazla parça ihraç ediliyor.

Bağlantı elemanları sektörünün hem Türkiye’de hem de dünyada en önemli oyuncuları­ndan biri olan Norm Holding de 8 ülke, 12 marka, 21 şirket, 12 fabrika, 11 lojistik merkezi ve 4 Ar-Ge & Tasarım Merkezi ile başta otomotiv sektörü olmak üzere beyaz eşya, inşaat, makine, mobilya, havacılık, biyomekani­k ve demiryolu gibi farklı sektörlerd­e kullanılan bağlantı elamanları­nın üretimini, satışını, ithalat ve ihracatını yapıyor.

Norm Holding, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyor. Bugün itibariyle üretiminin yarısından fazlasını ihraç eden şirket, ürettiği ürünler arasında yurtdışına en çok cıvata ve somun satıyor. Ana pazarı başta ABD ve Avrupa ülkeleri olan Norm Holding, Rusya ve Çin’i de hedef pazar olarak görüyor. Norm Holding’in ayrıca Polonya, ABD ve Romanya’da satış ve lojistik merkezleri bulunuyor. Firma, bu merkezler sayesinde uluslarara­sı müşteriler­ine daha yakından ve kaliteli hizmet verebilir hale gelmiş durumda.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye