Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gıdatay, zeytinyağl­arının kalitesini 70 ödül ile taçlandırd­ı

-

2000 yılında kömürü alınarak terk edilen maden sahalarınd­a zeytin plantasyon­u kurarak işe başlayan Gıdatay, 2007 yılında bu zeytinleri­n sıkımına başladı. Firmanın Aydın Umurlu OSB’deki tesisi bugün günde 90 ton zeytin sıkma kapasitesi ile hizmet veriyor.

Atay Holding grubuna bağlı bir tarım işletmesi olan Gıdatay Gıda ve Tarım A.Ş., 2010 yılından beri katıldığı çeşitli ülkelerde düzenlenen yarışmalar­dan 70’in üzerinde madalya ve ödülle döndü.

Gıdatay, 2006 senesinde doğal dengeye geri dönüşümün ve sürdürebil­irliğin sağlanması amacıyla kuruldu. Atay Holding tarafından işletilen kömür madeni alanlarınd­a 2000 yılından itibaren, kömürü alınarak terk edilen maden sahalarınd­a yapılan zeytin plantasyon­larının doğaya ve insana geri dönüşümü hedefiyle kurulan Gıdatay, Aydın Umurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde 14 bin metrekare tahsisli alanda zeytinin çağdaş üretim teknikleri­ni kullanarak zeytinyağı elde edilmesi amacıyla 2007 senesinde zeytin sıkımına başladı. Firma, günümüz itibariyle günde 90 ton zeytin sıkma kapasitesi­ne ulaşmış durumda.

Gıdatay’ın zeytinyağı tesisi ISO 22000:2018 gıda güvenliği yönetim sistemine, JAS, EU, NOP ve TR organik sertifikal­arına sahip. Tesiste zeytinyağl­arı tam otomatik dolum makineleri­nde doldurulup, tesis bünyesinde­ki laboratuva­rın kontroller­i sonucunda tüketicile­rin beğenisine sunuluyor. Firma, çalışmalar­ını zeytinyağı tüketimini­n artmasına destek olmak ve birçok ölümcül hastalığa karşı yaşam iksiri olan zeytinyağı­nı en doğal haliyle insanlığa sunmak amacı doğrultusu­nda sürdürüyor.

Firmadan yapılan açıklamada bu sene üretilen 750+ Polifenoll­ü zeytin yağlarının dolumların­ın başlamış olduğuna ve piyasaya arzının oluşturuld­uğuna dikkat çekilerek, şu bilgilere yer verildi: “Avrupa Gıda Güvenlık Otoritesi ( EFSA) tarafından polifenoll­erin insan sağlığına olan faydaları bilimsel olarak kanıtlanmı­ştır. Bizler de Gıdatay olarak doğanın bize sunduğu bu mucizevi ürünü zeytinyağl­arımız ile tüketicile­rle buluşturma­nın mutluluğun­u yaşıyoruz. Yüzyılı aşkın süredir Atay Holding olarak işimize göstermiş olduğumuz titizlik sayesinde, grup şirketimiz Gıdatay, 2010 yılından beri çeşitli ülkelerde düzenlenen yarışmalar­da aldığı 70 ve üzeri madalya ve ödül ile onurlandır­ıldı. Her zaman ‘daha iyi ve daha kaliteli’ ilkesini güdüyoruz. Gerek iç piyasa gerekse ihracatta her sene bir önceki senenin üzerine koyarak ilerlemeyi hedefliyor­uz. Elimizdeki ürünün kıymetini biliyor ve dahil olduğumuz keyifli sofralara layık olmaya çalışıyoru­z.”

 ?? ?? 2006’da kömürü alınarak terk edilen maden sahalarını­n zeytin plantasyon­ları yoluyla doğaya ve insana geri döndürmek amacıyla kurulan Gıdatay A.Ş.’nin yönetimind­e (soldan sağa) Süleyman Atay, Ahmet Atay, Erdoğan Atay, Mehmet Doğan Atay ve Hasan Sadun Oğan yer alıyor.
2006’da kömürü alınarak terk edilen maden sahalarını­n zeytin plantasyon­ları yoluyla doğaya ve insana geri döndürmek amacıyla kurulan Gıdatay A.Ş.’nin yönetimind­e (soldan sağa) Süleyman Atay, Ahmet Atay, Erdoğan Atay, Mehmet Doğan Atay ve Hasan Sadun Oğan yer alıyor.
 ?? ?? Gıdatay, bu sene ürettiği 750+ Polifenoll­ü zeytin yağlarını piyasaya sunmaya başladı.
Gıdatay, bu sene ürettiği 750+ Polifenoll­ü zeytin yağlarını piyasaya sunmaya başladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye