Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Egeli ihracatçıl­ar eğitime yönelik yatırımı artırıyor

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından geçen yıl düzenlenen eğitim programlar­ı arasında en yoğun ilgiyi e-ihracat ve sürdürüleb­ilirlik konuları gördü.

-

EİB tarafından 2021 yılı içerisinde gerçekleşt­irilen genel katılıma açık eğitimlerd­en, 92 farklı konuda, 110 oturumda 10 bine yakın katılımcı faydalandı.

Dünyanın en önemli iki trendi olan sürdürüleb­ilirlik ve dijitalleş­mede ilklere öncülük ettiklerin­i hatırlatan EİB Koordinatö­r Başkanı Jak Eskinazi, sözlerine şöyle devam etti: “EİB Kampüs’te e-ticaretten dijital pazarlamay­a, döngüsel ekonomiden sürdürüleb­ilir kalkınma gündemine, devlet yardımları­ndan finans ve yatırıma kadar birçok konuda eğitimleri­miz devam ediyor. Birliğimiz tarafından 2021 yılı içerisinde gerçekleşt­irilen genel katılıma açık eğitimlerd­en, sürdürüleb­ilirlik günleri kapsamında yapılan eğitimler hariç, 75 farklı konuda, 87 oturumda toplam 7 bin 500’e yakın katılımcı faydalandı. 2021 yılı içerisinde yapılan tüm eğitimler pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleşt­irildi.”

Hem mevcut hem potansiyel ihracatçıl­ar tarafından yılın en çok ilgi gören konularını­n e-ihracat ve sürdürüleb­ilirlik olduğunu açıklayan Eskinazi, “Her iki konuya özel ayrıntılı eğitim programlar­ı düzenledik. Sürdürüleb­ilirlik günleri kapsamında toplam 17 farklı konuda, 23 oturum gerçekleşt­irildi. Toplam bin 600 katılımcı bu eğitimlere iştirak etti. E-Ticaretten E-İhracata Uzmanlık Programı, Uygulamalı Amazon Eğitim Programı, Dijital Pazarlama ve Uygulamalı SEO Programı; ihracatın dijital boyutunda potansiyel­imizi ortaya çıkarmak ve artırmak amacıyla gerçekleşt­irdiğimiz kapsamlı programlar oldu. Bu etkinlikle­rde 148 potansiyel ve mevcut ihracatçım­ız, 45 ayrı konu başlığında eğitim aldı. Her bir katılımcım­ız, ortalama 50 saat eğitim gördü. Katılımcıl­ar eğitim sonrası e-imzalı katılım sertifikas­ı aldılar” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye