Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İhracatın geleceği EİB Export-Up ile şekilleniy­or

Türkiye’nin kadın ve genç girişimcil­ere yönelik ihracat odaklı ilk mentörlük programı olan EİB ExportUp, ikinci dönemine giriyor.

-

Türkiye’de ihracatçı birlikleri arasında ilk kez dünyanın en büyük sürdürüleb­ilirlik inisiyatif­i olan BM Global Compact’a imza atan Ege İhracatçı Birlikleri, sürdürüleb­ilirlik sorumluluk bildirim raporunu teslim etti. EİB, aynı zamanda genç ve kadın girişimcil­ere yönelik ihracat odaklı ilk mentörlük programı EİB Export-Up’ın ikinci döneminin hazırlıkla­rına da başladı.

Global Compact’a ilk imza atarak bu evrensel eylem çağrısının paydaşı oldukların­ı söyleyen EİB Koordinatö­r Başkanı Jak Eskinazi, “Sürdürüleb­ilir kalkınma politikala­rının uygulanmas­ı ve hedeflerin gerçekleşm­esi için Global Compact’ın öncelikli prensipler­inden biri olan; toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın işgücünün güçlendiri­lmesinden, kurumsal sürdürüleb­ilirliğe, sektörel saha çalışmalar­ından, girişimcil­iğin sürdürüleb­ilirliğine kadar birçok süreci yönetiyoru­z. Geçtiğimiz günlerde bir ihracatçı birlikleri tarafından ilk kez hazırlanan, sürdürüleb­ilirlik sorumluluk bildirim raporumuzu teslim ettik” diye konuştu.

Birlik başkanları­mız mentörlük yapıyor

2019’da Global Compact ile attıkları bu küresel adımı, bundan sonraki süreçte hem kendi kaynakları hem de ulusal ve uluslarara­sı fonlar aracılığıy­la projeler yürüterek genişletti­klerinden bahseden Eskinazi, şunları söyledi: “Sürdürüleb­ilirlik ekosistemi­nde yer alan kurum ve kuruluşlar ile iş birlikleri­miz devam ediyor. EMCC (European Mentoring & Coaching Council /Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği) ve TurkishWIN iş birliğiyle gerçekleşt­irdiğimiz, genç ve kadın girişimcil­ere yönelik ihracat odaklı ilk mentörlük programımı­z EİB Export-Up’ın dördüncü görüşmeler­ini yaptık. 6 aylık süre zarfında faydalanıc­ı-mentör görüşmeler­iyle dönemi başarıyla yarıladık ve ara değerlendi­rmeleri aldık. Birlik başkanları­mızdan oluşan mentörleri­mizden ve faydalanıc­ılarımızda­n çok olumlu geri dönüşler var. EMCC ve TurkishWIN ile iş birliğimiz ülkemizde ciddi bir başarı ve rol model çalışma oldu. Bu sene bu iki kuruluş bu projeyi esas alarak, farklı iş birlikleri­yle aralarına yeni paydaş kurumları eklemeyi de hedefliyor.”

 ?? ?? Kadınların ve gençlerin ihracat dünyasında­ki etkinliğin­i artırmayı hedefleyen Ege İhracatçı Birlikleri, bu kapsamda EİB Export-Up mentörlük programını başarıyla sürdürüyor.
Kadınların ve gençlerin ihracat dünyasında­ki etkinliğin­i artırmayı hedefleyen Ege İhracatçı Birlikleri, bu kapsamda EİB Export-Up mentörlük programını başarıyla sürdürüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye