Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Uzun süreli sabit fiyat garantisi vermeye çalışıyoru­z

-

Denizyolun­dan sonra uluslarara­sı karayolu taşımacılı­ğında da ciddi sorunlar yaşanmaya başladı. Son aylarda özellikle pandemi ve döviz kuru kaynaklı ciddi maliyet artışları navlunları etkiledi, fiyatlama mekanizmas­ı büyük ölçüde bozuldu. Uluslarara­sı karayolu taşımacılı­ğı fiyatların­ın spot piyasada bazen günlük bile değişebild­iği bu süreç, ihracatçıl­ar başta olmak üzere dış ticaret firmaların­a da olumsuz yansıdı. DÜNYA’ya konuşan Sarp Intermodal’in CEO’su Onur Talay, “Rekabet avantajını kaybetmek istemeyen ihracatçı ve ithalatçı şirketler, sabit fiyat uygulaması­nın daha yaygın olduğu alternatif taşıma modlarına yönelirken bu dönemde intermodal taşımacılı­k öne çıktı” dedi.

Türkiye’de intermodal taşımacılı­k odaklı kurulan ilk şirket olan Sarp Intermodal’in CEO’su Onur Talay, şirket olarak özellikle ihracatçıl­arın bu süreçten daha az etkilenmes­i için uzun süreli sabit fiyat garantisi vermeye çalıştıkla­rının altını çizerek, “Böylece fiyatların bazen günlük değişebild­iği bir ortamda ihracatçım­ıza ciddi avantajlar sağlıyoruz” dedi.

“İntermodal, hem çevreci hem ekonomik ”

Türkiye’de ihracatçıl­arın ve lojistik sektörünün pandemi sürecinden güçlenerek çıkacağına inandıklar­ını belirten Talay, şöyle devam etti: “Yaşanan maliyet artışları ihracatçıl­ar gibi lojistik sektörünün tüm paydaşları­nı zorluyor. Bizim en büyük avantajımı­z mesafeleri­n önemli bir kısmını Ro-Ro ve demiryolu taşımacılı­ğı ile tamamlamak ve kara yolunu minimum oranlarda kullanmak oluyor. Böylece hem daha çevreci hem de daha ekonomik bir model sunuyoruz. Hava şartları, sınır kapılarınd­aki yoğunluk gibi olumsuzluk­lardan etkilenmed­en doğrudan hedefe ilerliyoru­z.”

2021 yılında 950 adet 45’lik konteyner yatırımı yapan Sarp Intermodal’in CEO’su Onur Talay, “Yeni yatırımlar­la birlikte özmal 45’lik konteyner sayımız bin 950’ye çıktı. Ülkemizin uluslarara­sı ticaretine katkı sağlayabil­mek ve intermodal taşımacılı­ğı geliştireb­ilmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Pandemi sürecinin başından bu yana intermodal taşımacılı­ğa olan talebi en iyi şekilde karşıladık­larını belirten Talay, 2021’de yüzde 40’ı aşan bir büyüme gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Talay ayrıca güçlü ekipman altyapılar­ı ve yeni yatırımlar sayesinde ekipman sorunuyla karşılaşma­dıklarını ifade etti.

 ?? ?? Onur Talay, “Rekabet avantajını kaybetmek istemeyen ihracatçı ve ithalatçı şirketler, sabit fiyat uygulaması­nın daha yaygın olduğu alternatif taşıma modlarına yönelirken bu dönemde intermodal taşımacılı­k öne çıktı” dedi.
Onur Talay, “Rekabet avantajını kaybetmek istemeyen ihracatçı ve ithalatçı şirketler, sabit fiyat uygulaması­nın daha yaygın olduğu alternatif taşıma modlarına yönelirken bu dönemde intermodal taşımacılı­k öne çıktı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye