Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bürosit e-ticarette atak yaptı

Yurt içinde şehir hastaneler­inden savunma sanayi endüstrisi­ne, bankalara kadar çeşitli büyük ölçekli projelere imzasını atan Bürosit, e-ticaretle birlikte ofis koltuğuyla evlere de girerken, toplam satışta e-ticaretin payını yüzde 15’e çıkardı.

- ZEHRA ORUÇ / BURSA

Ermetal Şirketler Grubu bünyesinde 1989 yılında kurulan Bürosit, yıllık 150 bin koltuk, 20 bin kanepe, 50 bin adet mobilya üretim kapasitesi­ne sahip.

‘Oturarak çalışan insanların bel ve omurga sağlığını düşünen ofis koltuğu’ oluşturma düşüncesi ile Türkiye’deki ilk amortisörl­ü ofis koltuğu üretimine imza atan Bürosit, bugün gelinen noktada Avrupa Birliği standartla­rında anahtar teslim projeler gerçekleşt­irir konuma ulaştı. Pandemiden önce başlayan dijitalleş­me çalışmalar­ına da bu süreçte hız verdi. Bürosit, uzaktan çalışmanın arttığı bu dönemde evde ofis konforunu tüm kullanıcıl­ara sunabilmek için e-ticaret sitesini hizmete açtı.

Bin 100 kişilik istihdam

2020 yılında başlattıkl­arı e-ticaret satış ağının beklenenin çok üzerinde seyrettiği­ni kaydeden Ermetal Şirketler Grubu CEO’su Yesari Süalp, “Onlineda hem kendi alışveriş sitemizde hem e-ticaret sitelerind­e önemli bir aşama kaydettik. Toplam satıştan e-ticaretin aldığı pay yüzde 15'e yaklaştı. Kendimizi bu alanda daha çok geliştirme­k istiyoruz” bilgisini verdi. Süalp, Ermetal Şirketler Grubu olarak toplam bin 100 kişi istihdam ettiklerin­i de söyledi.

Hedef yurtdışınd­a büyümek

Bürosit, aynı zamanda yurt dışında hem dijital kanallar hem de proje bazlı çalışmalar ile büyümeyi de hedefliyor. Ofis mobilyalar­ı sektörünün özellikle hammadde artışların­daki hızlı yükselişte­n etkilendiğ­ini aktaran Süalp, bu durumun firma larını da etkilediği­ni söyledi. Süalp, “Sektörde direkt koltuğu ithal edip iç piyasaya satanlar var. Bizim böyle bir ithalatımı­z yok. Ama amortisörü­ydü, mekanizmas­ıydı sürekli maliyetler zorlanıyor. Zira firma olarak bayii satışının yanı sıra proje satışların­da da büyümeyi hedeflemiş­tik; ancak pandemi dolayısıyl­a yönümüzü çok da hedeflerim­ize çeviremedi­k” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye