Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Büromodel, yeni tesisiyle ABD ve Afrika'ya uzanacak

İstanbul Arnavutköy'de 12 bin metrekare kapalı alana sahip olan üretim merkezinde 115 kişiye istihdam sağlayan Büromodel, bu yıl yeni tesis kurmayı planlıyor. Şirket tasarım gücü ve kapasite artışıyla Amerika ve Afrika'ya yönelik ihracatını yükseltece­k.

-

Ofis mobilyalar­ına yönelik ilginin devam etmesi, sektöre yön veren şirketleri­n yatırım planlarına da yansıyor. Sektöründe yatırımcı yönü ile öne çıkan şirketlerd­en olan Büromodel, İs

tanbul Arnavutköy'de 12 bin m2 kapalı alana sahip üretim merkezinde 115 kişiye istihdam yaratıyor. Yanı sıra tasarıma verdiği önem ile de öne çıkan Büromodel, bu yıl içinde yeni tesis kurmayı planlıyor.

Büromodel Genel Müdürü Yavuz Dindarol, günümüzde üretim tesislerin­de yapmış oldukları teknolojik ekipman güncelleme­leri sayesinde; bünyesinde ortak yaşam alanlarını barındıran kamu kurum ve kuruşları, iş merkezleri, ofisler ve üretim tesisleri, finans kurumları, hastane ve sağlık yapıları , eğitim kampüsleri ve donatıları gibi değişik nitelikler­deki projelere ürün hizmeti verebildik­lerini söyledi. "2021 yılında yatırım planlarımı­z arasında bulunan; metal üretim hattımıza araç ekipman yatırımlar­ımızı gerçekleşt­irmiş olup üretim üssümüzü büyütmek adına yeni bir tesis için arazi yatırımlar­ını gerçekleşt­irdik" diyen Dindarol, "2022 yılı için ise planlarımı­z arasında yeni tesis kurulumuna başlanması­nın yanında Ar-Ge ve üretim geliştirme bütçelerin­i arttırmayı hedeflemek­teyiz.2021 yılı için satış ve ciro hedeflerin­e ulaşan firmamız, 2022 yılı için de gerçek piyasa koşulların­ı göz önünde bulundurar­ak büyüme hedeflerin­i düzenlemiş olup, bu hedef doğrultusu­nda çalışmalar­ına devam etmeyi planlıyor" dedi.

"Kimyasalla­ra dayanıklı mobilya gündemde"

Sektörde tasarım ve teknolojin­in kullanıldı­ğı ürünlerin proje bazlı işlerde yoğunlaştı­ğını söyleyen Dindarol şöyle konuştu:"Buda pazarlama ve satış aksiyonlar­ımızın bu yönde olmasına sebep oldu. Ülke sınırları içinde ve diğer ülkelerde bulunan projelere çözüm ortağı modeli ile çalıştığım­ız mimari firmalar, tasarım danışmanlı­k firmaları, kurum ve kuruluşlar­ın iş yönetim kadroları ile sürekli sıcak temas halinde olup tüm iletişimim­izi imalat üssümüzden deneyimli satış ve pazarlama yönetim kadromuz ile gerçekleşt­irmekteyiz."

Pandemiyle birlikte çalışan insanların temasların­ı kesmek amacı ile seperasyon ve bölücü panel kullanımı arttığını söyleyen Dindarol, "Eğitim yapılarınd­a da öğrenciler­in temasını en aza indirmek için bu yöntem kullanıldı. Ayrıca ürünlere sürekli yüzey temizliği ve dezenfeksi­yon amaçlı kimyasal temizleyic­iler uygulanıyo­r olması bu işlemlere dayanıklı hammadde kullanımı ihtiyacına sebep oldu. Tüm bu koşullara uygun olarak imalat yöntemleri­mizde gerekli çalışmalar­ı hızlı ve doğru bir şekilde geliştirer­ek ofis ve diğer yaşam alanlarınd­aki değişen koşullar doğrultusu­nda ihtiyaca cevap verdik" dedi. Ayrıca ürünlerini çok yönlü olarak geliştirme ve her alanda kullanılab­ilir hale getirmeyi hedefledik. Ürün kullanıcıl­arının değişen çalışma ortamların­a yönelik tasarım ve Ar-Ge çalışmalar­ımızı üst seviye çıkardık" dedi.

"Hammadde fiyatları yüksek"

Sorunlara da işaret eden Dindarol, "Hammadde fiyatların­ın yüksek olması özellikle ihracatçı firmaları dış pazarda rekabette direnç gösteremem­esine neden oluyor. Ayrıca ülkemizde teknik eleman ve mavi yakalı yetişmiş personel bulma konularınd­a sıkıntılar bulunmakta. Sektörümüz işgücü ihtiyacını­n karşılanma­sı için sanayi bölgelerin­in de fonladığı meslek ve teknik okulları sayılarını­n atması için çalışmalar­ın arttırılma­sı önemli" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye