Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mercan Kimya, uzun süre etkili yüzey dezenfekta­nı geliştirdi

-

Türkiye’nin ilk parafin üreticiler­inden Mercan Kimya, yeni markası Merwax Cleanex ile yüzey dezenfekta­nı üretimine başladı. Genel Müdür Harun Aydın, formülünü Ar-Ge Laboratuva­rları’nda geliştirdi­kleri ürünün 10 günden uzun süre etkili olduğunu söyledi. Denizli merkezli Mercan Kimya; 120 bin ton/yıl kapasiteye sahip petrokimya tesislerin­de mum, ağaç, kozmetik, tekstil, kauçuk, pil, kağıt, inşaat ve otomotiv gibi 20’den fazla sektör için 44 çeşit parafin, parafin emülsiyonl­arı, hidrowax ve vazelin üretiyor. Grup şirketleri Dermokim Kimya,

Cosmer Kimya ve Romanya’da kurulu Rowax Global ile 5 kıtada 85 ülkeye ihracat gerçekleşt­iren Mercan Kimya, 45 yıllık tecrübesiy­le dünya pazarların­a ihracatını son yıllarda 3 kattan fazla artırdı. 2021 yılı Mayıs ayında halka açılan Mercan Kimya hisse senetleri, Borsa İstanbul Ana Pazarda işlem görüyor. Anadolu’nun 500 Büyük Şirketi arasında yer alan Mercan Kimya, tüm yüzeylerde etkili, korozif olmayan, canlı sağlığına zarar vermeyen, 200’den fazla virüs, bakteri, maya, parazit gibi mikro organizmal­arda etkili Merwax Cleanex ürünü için ruhsat süreçlerin­i tamamlayar­ak üretime başladı.

“Yenilikçi yaklaşımla­r peşindeyiz”

Mercan Kimya Genel Müdürü Harun Aydın, 2021 yılında gerçekleşt­irdikleri halka arz sürecinin ardından üretimleri­ni, Ar-Ge Merkezleri’nde yaptıkları çalışmalar­dan aldıkları güçle, yeni ürünler geliştirer­ek artırdıkla­rını kaydetti. Kurumsalla­şma yolculukla­rında; sürdürüleb­ilir süreçler için tedarik zinciri modellerin­i çeşitlendi­rdiklerini ifade eden Aydın, “Ürün çeşitliliğ­i, ihracat, yeni yatırımlar, dijitalleş­me, sürekli iyileştirm­e projeleri, katma değeri yüksek ürünler, iş birlikleri, sağlıklı finansal rasyolar, ArGe çalışmalar­ı önemli gündem başlıkları­mızı oluşturuyo­r. ‘Tek Merkezli Tedarik Zinciri’ modelleri ile ortaya konulan iş planı ve stratejile­rin, sürdürüleb­ilir olmadığını son dönemde yaşadıklar­ımız tüm dünyaya daha net bir biçimde gösterdi. Tedarik zinciri modellerim­izi daha da zenginleşt­irerek ürün tedariki ve satış fırsatları­nda her zaman yenilikçi yaklaşımla­r peşindeyiz” diye konuştu. Tedarik zinciri süreçlerin­in kalıcı paradigma değişiklik­lerine uğradığını ve bu değişimin Türkiye’nin önüne büyük fırsatlar çıkardığın­ı belirten Aydın, “Almanya, ABD, Japonya, Çin, Güney Kore gibi kimya sektörü devleri doğal kaynakları­ndan dolayı değil bilim toplumu temelinde yenilikçil­iği destekledi­kleri için devler liginde yer alıyorlar. Mercan Kimya olarak bilimsel çalışmalar­ımızı Ar-Ge Merkezimiz odağında sürdürürke­n üniversite-sanayi iş birlikleri­ne destek oluyor, bu kanalı her zaman canlı tutuyoruz. İlkler ve katma değeri yüksek ürünler bizim için çok önemli. Yeni ürünümüz Merwax Cleanex de bu anlayışla geliştirdi­ğimiz bir yüzey dezenfakta­nı. Tüm yüzeylerde 10 günden fazla etkisini koruyor, canlı sağlığına zarar vermiyor, korozif etkisi yok, 200’den fazla virüs, bakteri, maya, parazit gibi mikro organizmad­a etkili” ifadelerin­in kullandı.

OSMAN NURİ BOYACI /

 ?? ?? Harun Aydın, "2021'de halka arzından, yeni ürünlerle, imalatı artırdık" dedi.
Harun Aydın, "2021'de halka arzından, yeni ürünlerle, imalatı artırdık" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye