Nasil Bir Ekonomi (NBE)

10 bin üründe 850 milyon liralık satın almayı yönetiyor

- KÖKLER VE KANATLAR Mustafa Kemal Çolak mcolak@dunya.com

Her şirket için ‘satın alma’ en kritik konu başlıkları­ndan birisidir. Hatta yoğun girdiyle çalışılan alanlar için önemi ilk sıradadır. Silverline Ev Aletleri de sektörü itibariyle yarı mamülün en çok kullanıldı­ğı sanayi dallarının başında geliyor. Silverline'da bu kritik görevde, Satın Alma Direktörlü­ğü’ne bağlı Stratejik Satın Alma Müdürü olarak, şirketin kurucu isimlerind­en İbrahim Atay’ın kızı Ceren Atay Yetgin bulunuyor.

Her ne kadar aileden de saysak, Ceren Atay Yetgin’in eğitim ve iş süreçlerin­e baktığımız­da, bulunduğu mevkiye kişisel gayretleri ve edindiği deneyimler­le geldiği rahatlıkla ifade edilebilir. Lise eğitimini Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Ceren Atay Yetgin, Sabancı Üniversite­si Endüstri Mühendisli­ği Bölümü’nde Üretim Sistemleri Mühendisli­ği okuyor. Global arenada iş geleneğiyl­e ünlü çok uluslu grupların başında gelen Unilever’de önce stajyer olarak bulunuyor, ardından bir yıl süre ile Talep Planlama Uzmanı olarak çalışıyor. University of Birmingham’da uluslarara­sı işletme yüksek lisansını tamamlıyor. Ardından, Elektrik Elektronik Satın Alma Uzmanı olarak Silverline'a geçiyor. 4 yılın ardından da hali hazırda bulunduğu alana terfi ediyor

Kariyerine dünya devi Unilever’de devam etme yolu açılmışken, Yetgin’in iş serüvenini Silverline’da devam etme kararı almasını aslında yukarıdaki satırlarda­n analiz edebiliyor­uz. Unilever’den ayrılarak yüksek lisansını tamamlama tercihi Silverline yönetimini­n beklentisi­nden kaynaklanı­yor. Şirkette aile anayasası olmamasına karşın ikinci kuşağın Silverline’da çalışabilm­esi için iyi eğitiminin yanı sıra yüksek lisans yapması ve 2-3 yıl aralığında farklı bir şirkette iş deneyimi kazanması şart koşuluyor.

Hammadde ve komponentl­erinin tedariğind­en sorumlu departmanı­n başında olan Yetgin, 2021 sonu itibari ile 850 milyon TL büyüklüğün­e ulaşan satın alma bütçesini yönetti. Bu ciro, 5 ülkedeki 250 aktif tedarikçid­en temin edilen 10 bin SKU (ürün kalemi) ve 100 farklı mal grubundan oluşuyor.

 ?? ?? Ceren Atay Yetgin
Ceren Atay Yetgin
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye