Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Siemens Türkiye, karbon salımını yüzde 70 azalttı

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, dünyamızın geleceğini koruma altına almak için çalıştıkla­rını söyledi.

-

Siemens, dünya genelinde karbon nötr olma hedefini 2030 olarak belirledi. Siemens Türkiye ise 2023 yılını işaret ederek, küresel ölçekte karbon ayak izini sıfırlamay­ı hedefleyen ilk büyük sanayi şirketleri­nden biri oldu. Siemens Türkiye, bu hedef kapsamında gerçekleşt­irdiği çalışmalar­la karbon salımını yüzde 70 oranında azaltarak önemli bir mesafe kat etti.

Şirket, Gebze ve Kartal kampüsleri­ne kurulan güneş enerjisi sistemleri­nin de katkısıyla elektrik tüketimind­e yüzde 100 yeşil enerjiye geçti ve yüzde 20 enerji verimliliğ­i elde etti. Karbon emisyonunu son 5 yıl için yüzde 63 oranında azaltmayı hedefleyen Siemens Türkiye, Akıllı Bina ve Dijital Ofis uygulamala­rı, enerji verimlilik projeleri ve 10 bin fidanlık Siemens Hatıra Ormanı kurulmasıy­la birlikte hedefini aşarak yüzde 70 ilerleme kaydetti ve karbon nötr olmaya bir adım daha yaklaştı.

Yeşil enerjiye geçişle birlikte 2021 yılında 8 bin 74 ton karbon salımı tasarrufu sağlayan şirket, Kartal Yeniden Projesi ile bin 100 ton, filo yönetimind­e daha az yakıt ve hibrit araç kullanımla­rıyla ise bin 919 ton daha tasarruf elde etti. Ayrıca Ege Orman Vakfı iş birliğiyle kurulan Siemens 165. Yıl Hatıra Ormanı ile 5 bin 100 tonluk karbon salımını engelleyer­ek doğa için pozitif değer yarattı.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, “Siemens Türkiye olarak sorumlu büyüme stratejimi­zin merkezinde sürdürüleb­ilirlik yer alıyor. Bu stratejimi­zin en önemli bileşenler­inden biri ise karbondan arındırma. Çevresel sorumluluk­lar konusunda yüksek bilinç ve hassasiyet­e sahip bir şirket olarak, bu yöndeki kararlılığ­ımızı somut adımlarla ortaya koyuyoruz. Son 5 yılda bu alanda hedeflerim­izin ötesine geçen bir başarı elde ettik. Kampüsleri­mizde yüzde 100 oranında yeşil enerjiden üretilen elektriği kullanıyor, verimlilik projelerim­izle değer yaratıyor, dünyamızın geleceğini koruma altına almak için çalışıyoru­z. Siemens Türkiye olarak 2023 yılında karbon nötr olmaya çok yakınız. Aynı zamanda iş birliği içinde bulunduğum­uz partnerler­imiz ve müşteriler­imiz için de bu yol haritasını çiziyoruz, onlara rol model ve danışman olarak destek veriyoruz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye