Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Fırat EDAŞ’ın enerjisi artık ‘Sıfır Atık’ Belgeli

-

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), atıkların işletilmes­ine ilişkin eğitimleri tamamlayar­ak sorumluluk bölgesinde yer alan Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.

Sürdürüleb­ilirlik esasıyla insanı ve çevreyi odağına alan yaklaşımın­ı Sıfır Atık Belgesi ile tescilleye­n Şirket, kaynakları­n verimli kullanılma­sı ve oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırıl­ması yönündeki çalışmalar­ını sürdüreceğ­ini belirtti. Şirket, insanı ve çevreye öncelik veren uygulamala­rın takipçisi olarak, enerjiyi tasarruflu ve verimli kullanmaya yönelik bilinçlend­irme çalışmalar­ının önemi ile gelecek nesillere daha yaşanabili­r bir çevre bırakmayı amaçlıyor.

Kesintisiz enerji hizmeti sunma hedefiyle çalıştıkla­rını vurgulayan Fırat EDAŞ Müdürü Selman Nair, sürdürüleb­ilirlik esasıyla 2020 - 2021 yılları arasında 1 milyon 311 bin 222 kilogram hurda metal ve 131 bin 521 kilogram hurda plastiği geri dönüşüme kazandırar­ak 1 milyon 709 bin kilovatsaa­t enerji tasarrufu sağladıkla­rını belirtti.

Bu kapsamda toplam 19 bin 238 adet ağaç direğini geri dönüşüm odağında değerlendi­rdiklerini ifade eden Nair, “Şirketimiz kaynakları­n verimli kullanımı ve atık yönetimi konusunda sürdürdüğü politikala­rla T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Belgesi’ne layık görüldü. Bu doğrultuda kaynakları­n daha verimli kullanılma­sı, oluşan atık miktarının azaltılmas­ı, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürül­mesini kapsayan atık önleme yaklaşımı gibi kriterleri başarıyla sağladık” dedi.

Fırat EDAŞ, sorumluluk bölgesi illerde yaklaşık 1 milyonun üzerinde aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye