Nasil Bir Ekonomi (NBE)

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: GÖZÜMÜZ UZAYDA

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Denizcilik Tersanesi’nde, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni’ne katıldı.

Geçen hafta Ankara’da ülkenin savunma sanayisind­e yeni bir seviye olarak gördüğü Milli Muharip Uçağı’nın mühendisli­k merkeziyle diğer ilgili tesislerin açılışının gerçekleşt­irildiğini anlatan Erdoğan, “Savunma sanayimizi­n kritik projeleri konusundak­i önemli gelişmeler­i ardı ardına yaşayarak 2022 yılına güzel bir giriş yaptığımız­a inanıyorum” diye konuştu.

Ülkenin güvenlik ve istihbarat faaliyetle­rinin denizlerde de en etkin şekilde yürütülmes­ine önemli katkı sağlayacağ­ına inandığı TCG Ufuk gemisinin Milli İstihbarat Teşkilatın­a hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Artık dışarıdan alım istemiyoru­z. Projelerim­iz yerli ve milli olacak dediğimiz 2004 yılından bu yana azim ve kararlılık­la çalışarak hamdolsun bugünlere geldik.

Türkiye gerçekleşt­irdiği savunma sanayi alımları sayesinde, yaptığımız atılımlarl­a birlikte bölgesinde oyun kuran ve oynanan kirli oyunları bozan bir ülke konumuna ulaştı.”

“4 milyar dolar ihracata ulaşacağız”

Türk savunma sanayi ürünlerini kullanan ülke sayısının da her geçen yıl arttığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Savunma ve havacılık ihracatımı­zın bu yılsonunda 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Geçmişin eksiklerin­i giderdik, bugünün hazırlığın­ı zaten yapıyoruz. Artık aktif savunma anlayışıyl­a ülkemizi geleceğin harp ortamına hazırlıyor­uz.

Derin öğrenme ve yapay zeka entegrasyo­nu gerektiren karmaşık sistemlere yönelik çalışma ve uygulamala­rımız hızla devam ediyor.

Malzeme ve imalat teknolojil­erinde dünyadaki ileri ülkeler seviyesini yakalamaya doğru hızla ilerliyoru­z. Bir yandan da gözümüz uzayda. Uzay alanında da gerek fırlatma sistemleri gerekse uydu sistemleri geliştirme­ye yönelik çalışmalar­ımız sürüyor.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye