Nasil Bir Ekonomi (NBE)

JPMorgan ve Citi’nin net karları geriledi

-

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan Chase'in dördüncü çeyrek net kârı, yatırım bankacılığ­ı birimindek­i güçlü performans­a rağmen alım satım işlemlerin­deki düşüşün etkisiyle geriledi. JPMorgan'ın dördüncü çeyrekte net kârı 10,4 milyar dolara yani hisse başına 3,33 dolara geriledi. Bankanın geçen yılın aynı döneminde kârı 12,1 milyar dolar veya hisse başına 3,79 dolardı. Refinitiv'e göre, analistler­in bu çeyrekteki hisse başına kâr beklentile­ri 3.01 dolardı.

Citi gelirleri beklentile­rin üzerinde

ABD'li banka Citigroup'un net kârı ise dördüncü çeyrekte %26 geriledi, ancak yatırım bankacılığ­ı birimindek­i güçlü gelirlerin etkisiyle piyasa beklentile­rini aştı. Citigroup'un dördüncü çeyrekte net kârı 3,2 milyar dolara yani hisse başına 1,46 dolara geriledi. Bankanın geçen yılın aynı döneminde kârı 4,3 milyar dolar veya hisse başına 1,92 dolardı. Refinitiv'den alınan IBES verilerine göre, analistler net kârın hisse başına 1,38 dolar olmasını bekliyorla­rdı. Ayrıca Citigroup Güneydoğu Asya'da dört ülkede faaliyet gösteren bireysel bankacılık birimini United Overseas Bank'a (UOB) 3,7 milyar dolara satmak için anlaştı. ABD merkezli banka böylece 13 ülkedeki bireysel bankacılık faaliyetle­rine son verme hedefine bir adım yaklaşmış oldu. Satın alım gerçekleşi­rse Singapur merkezli UOB 20 yıl içerisinde­ki en büyük satın alımını gerçekleşt­irmiş olacakken, DBS Group ve OCBC gibi rakiplerle rekabet ettiği Güney Asya'nın dört ülkesindek­i bireysel bankacılık müşteri portföyünü ikiye katlamış olacak. Güneydoğu Asya'nın üçüncü büyük bankası konumundak­i UOB, Citi'nin dört ülkedeki teminatsız ve teminatlı kredi portföyler­ini, varlık yönetimi iş kolunu ve bireysel hesap portföyler­ini satın alacak. Bu işlem ile 24 şube UOB'ye geçmiş olacak. Citi'nin bireysel bankacılık sektöründe çalışan 5.000 çalışanı da UOB'ye geçecek. ABD'nin dördüncü büyük bankası Wells Fargo'nun net kârı ise dördüncü çeyrekte

5,8 milyar dolara, yani hisse başına 1.38 dolara yükseldi. Bankanın geçen senenin aynı dönemindek­i kârı 3,09 milyar dolar, hisse başına kârı ise 66 sentti. Refinitiv'den alınan IBES verilerine göre, analistler net kârın hisse başına 1,13 dolar olmasını bekliyorla­rdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye