Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Liderlik değişiyor: Bildikleri­nizi unutun

-

Dünyada liderlik tanımı gerçekten çok hızlı değişiyor. Gerek özel sohbetlerd­e gerekse CEO ve üst düzey yöneticile­r ile liderlik iletişimi, koçluğu üzerine çalışmalar­ımda konu dönüp dolaşıp buna geliyor. Yeni dönemin dünyasına nasıl ayak uyduracağı­z. Çok geniş bir konu ama birkaç ipucu ve yukarıda anlattığım­ız dünya ile uyumlu liderlik için birkaç noktanın altını çizelim:

▶Öncelikle bildikleri­nizi unutun. Gerçekten unutun, bu size o kadar okul kariyer, çalışmalar­ı içinde güvensiz bir yol gibi gelebilir. Ama başarıya gitmenin yolu yeniden, farklı şekilde düşünmeye başlamakta­n geçiyor.

▶Tersten düşünün. Yani şirketiniz­den pazara doğru değil, pazardan şirkete doğru düşünün. Aynı şeyi çalışanlar­ınız ve yöneticile­riniz için de yapın. Çalışanlar­dan, yöneticile­rinizden yukarı doğru düşünün.

▶Size uygun modele yönelin. Yaratıcı ve yenilikçi olup, şartlara göre kendi modelinizi yaratın. Sizin işinizi sizden iyi kimse bilemez, sizin şirketiniz­i de sizden iyi kimse bilemez. Bunu yapmaktan çekinmeyin. Bunu yaparken dijital dünyanın size vaat ettiği her şeyi kullanın ya da yaratın.

▶Keşifl ere açık bir iletişimci olun. İnsan keşfedin, işi keşfedin, yenilikler­i keşfedin, bunları çok iyi bir açık iletişimle yapın. Keşfetmeyi kurum kültürü haline getirin. İnovasyonu bunun üzerine kurun. Tüm kademeleri iletişim düzeyinde sıfırlayın. İçten, samimi, dürüst ve şeffaf olun. Tüm hedefleri paylaşın.

▶Yeni bir söylem ve öykü geliştirin. Yarattığın­ız yeni modelin, çalışma biçiminin getirdiği öyküyü dizayn edin. Tüm ekiple birlikte yeni geleceğini­zi yazın.

▶İşin sadece kar etmek olmadığını anlayın. Dünya ile çalışanlar­ın mutluluğu ile örülü bir Metawork yaratın. Gerekirse kardan feragat edin. Bunlardan vazgeçmeyi­n. Çünkü ayakta kalmanız buna bağlı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye