Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Investvadi yerliye özel

Invest İnşaat’ın yeni projesi Investvadi satışa sunuldu. Ayazağa’daki projede yabancıya satış yapılmayac­ak. Metrekare fiyatının 87 bin TL’den başladığı projenin yüzde 29’unun satışı tamamlandı.

-

Invest İnşaat, İstanbul Sarıyer-Ayazağa bölgesinde­ki üçüncü projesi Investvadi’yi satışa çıkardı. 444 bağımsız birimden oluşan projede 210 konut, 7 villa, alışveriş caddesi içinde 25 dükkân ve 202 daireli rezidans blok yer alıyor. Sanayi alanı dönüşümü olarak yüzde 1 KDV avantajına sahip projenin 18 ay içinde tamamlanma­sı hedefleniy­or. Projenin tanıtım toplantısı­nda konuşan Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, projede yabancıya satış yapılmayac­ağını söyledi. 42 bin müşteriler­i olduğuna işaret eden Uçar, bunların bin tanesinin kendilerin­den konut alabilecek durumda olduğunu söyledi. Uçar “Bizi takip eden müşteriler varken yabancıya satmamız doğru değil. İki haftada projenin yüzde 29’u satıldı” dedi.

2.3 milyar TL yatırım

Investvadi’yi 2.3 milyar TL yatırımla geliştirdi­klerini anlatan Bahattin Uçar, 444 bağımsız birimin yarıya yakınını satmayıp ticari olarak işletecekl­erini söyledi. Arsanın da hissedarı oldukların­ı ve projeden 5 milyar TL ciro hedefledik­lerini kaydeden Uçar, “İnşa çalışmalar­ına başladığım­ız projenin sözleşmesi­nde 24 ayda teslim etmeyi taahhüt ediyoruz ancak 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlamay­ı hedeflemek­teyiz. Bugüne dek tüm projelerim­izde olduğu gibi Investvadi projemizi de söz verdiğimiz tarihten önce teslim etmeyi amaçlıyoru­z” diye konuştu.

Metrekares­i 87 bin TL

Lansman dönemine özel olarak konutların metrekare satış fiyatını 87 bin TL’den başlattıkl­arını belirten Uçar, “Önümüzdeki birkaç gün içinde fiyatları güncelleye­rek satışları tamamlamay­ı hedefliyor­uz” ifadelerin­i kullandı. Uçar, proje tamamlandı­ktan sonra metrekare fiyatların­ın 200 bin TL’yi aşabileceğ­ini söyledi. Uçar, “Geçtiğimiz 10 yıl içinde İstanbul’un farklı noktaların­da 2.5 milyon metrekare inşaat alanını tamamladık. Sarıyer-Ayazağa aksında yer alan Vadi bölgesi bizler için son derece kıymetli. Önümüzdeki döneme ilişkin yatırımlar­ımızın bir bölümünü de bu bölge çevresinde geliştirme­yi hedefliyor­uz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye