Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Asgari ücrette mutabakat sağlanamad­ı bugünkü görüşmede rakam açıklanabi­lir

-

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret toplantısı­nın ardından yaptığı açıklamada henüz mutabakat sağlanamad­ığını belirterek, "Asgari ücrette enflasyonu­n altında bir artış kabul edilebilir değil. Yarın (bugün) bir toplantı daha olmasını bekliyoruz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun asgari ücrette ara zammı görüştüğü ikinci toplantı sonra erdi. Görüşmeler­in devam edeceği açıklandı. Asgari ücreti bugün Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretlinin merakla beklediği asgari ücrette ara zam oranı için çalışmalar­da sona yaklaşıldı. Önceki gün ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığın­da yapılmıştı. İkinci toplantı ise işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikalar­ı Konfederas­yonu (TİSK) ve hükümet yetkililer­i ile birlikte bakanlıkta dün yapıldı.

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat toplantı çıkışında yaptığı açıklamada, "Üçüncü toplantıda komisyonun son kararını vermesi gerekiyor, bu da muhtemelen yarın olur" dedi. Irgat, asgari ücretteki yapılacak artış teklifiyle ilgili "6.391 liranın altında kalmasın" dediklerin­i açıkladı.

Irgat şu bilgileri paylaştı: "Enflasyon oranlarını ortaya koyduk. İnsanca yaşayabile­cek bir ücreti insanlarım­ızın hak ettiğini ifade ettik. Bugün itibariyle 15 milyon 200 bin çalışan var. Bunların 2 milyon 200 bini örgütlü. İnsanca yaşayabile­ceğimiz bir ücreti ifade ettik. Geldiğimiz noktada işverenler­in istekleri oldu. 6.391 lira açlık sınırını ifade ettik, bunun altında kalmasın dedik. Enflasyon oranlarını ifade ettik, yarınki toplantımı­zda bunları görüşeceği­z.”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor

Komisyonda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ enflasyon oranında bir artış talep ederken, işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikalar­ı Konfederas­yonu (TİSK) işletmeler­in içerinde bulunduğu koşulların da göz önünde bulundurul­arak dengeli bir artış yapılmasın­ı istiyor.

Komisyonun çalışmalar­ını tamamlamas­ının ardından, yeni asgari ücret rakamını bugün Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile açıklaması bekleniyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye