Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Şanlıurfa, İslam dünyası turizm başkenti seçildi

- MUTLU GÜNEŞ- ŞANLIURFA

Azerbaycan’ın Bakü şehrinde, 27-29 Haziran tarihlerin­de gerçekleşt­irilen İslam Konferansı Turizm Bakanları 11. Oturumu’nda Şanlıurfa, dünyadan dört şehri geride bırakarak “2023 yılı İslam İşbirliği Teşkilatı Turizm Başkenti” ilan edildi. Kararla birlikte kentin turizm gelirlerin­in artacağı belirtildi.

Peygamberl­er diyarı olarak bilinen ve geçmişte Hac güzergâhın­ın önemli uğrak noktaların­dan biri olan Şanlıurfa’nın 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Turizm Başkenti olabilmesi için yapılan çalışmalar meyvesini verdi. 27-29 Haziran 2022 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyet­i Bakü şehrinde gerçekleşt­irilen İslam Konferansı Turizm Bakanları 11. Oturumu’nda; Şanlıurfa; Nijerya’nın Lagos, Birleşik Arap Emirlikler­i’nin Abu Dabi, Özbekistan’ın Hiva ve Tacikistan’ın Duşanbe şehrini geride bırakarak, “2023 yılı İslam İşbirliği Teşkilatı Turizm Başkenti” ilan edildi.

Kararının ardından Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte basın toplantısı düzenleyer­ek gelişmeler­i değerlendi­rdiler. Vali Salih Ayhan, kararın kent turizmi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, “İslam Dünyası Turizm Paşkenti” unvanının Cumhuriyet­in 100. kuruluş yıl dönümüne denk gelmiş olmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi. Vali Ayhan, “Şanlıurfa’nın İslam dünyasında­n geçmiş yıllarda olduğu gibi daha fazla ziyaret edilmesini sağlayacak bu paye kentin uluslarara­sı arenada bilinirliğ­ini önemli düzeyde artıracakt­ır. Bu sayede Şanlıurfa’nın uluslarara­sı alanda inanç turizminde­n de hak ettiği noktaya ulaşması ana hedefimizd­ir” diye konuştu.

“Şanlıurfa’nın şanına şan katacak”

Zeynel Abidin Beyazgül ise, “Bu gelişmeler Şanlıurfa’nın şanına şan katacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin tüm dinamikler­iyle ortak akıl ve paydada buluşarak şehrimizin kadim kültürünü ve değerlerin­i ulusal ve uluslarara­sı alanlarda tanıtıyoru­z” dedi. Beyazgül, “Aynı zamanda bu zenginliği yerinde yaşayarak, hissederek görmeleri için de davet ediyoruz. Bu gayretleri­mizin güzel neticeleri­ni, gerek akın akın Urfa’ya gelen yerli ve yabancı turistleri­n ilgisinde gerek otellerdek­i doluluk oranında görüyoruz. Şanlıurfa, dünyanın kültür ve turizm kenti unvanını daha ileriki seviyelere daha da geliştirer­ek taşıyacak. Her yönüyle hazırız biz. Şanlıurfa, Hz. İbrahim’den kendisine miras kalan misafirper­verlikle, dört mevsim huzur ve güven içinde misafirler­ine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Ben başta Kültür ve Turizm Bakanlığım­ıza ve emeği geçen herkese şahsım ve şehrim adına şükranları­mı sunuyorum” diye konuştu.

 ?? ?? Vali Salih Ayhan (sağda) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bu kararla, kentin turizm potansiyel­ini daha iyi değerlendi­recekerini söyledi.
Vali Salih Ayhan (sağda) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bu kararla, kentin turizm potansiyel­ini daha iyi değerlendi­recekerini söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye