Nasil Bir Ekonomi (NBE)

SANKO Üniversite­si’nde mezuniyet ve devir teslim heyecanı

- TALİP ÖZTÜRK/

SANKO Üniversite­si Tıp Fakültesi’nde üçüncü mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, SANKO Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, görevi kardeşi Zeki Konukoğlu’na devretti.

SANKO Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, SANKO Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, SANKO Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu, SANKO Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, akademisye­nler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Abdulkadir Konukoğlu, burada yaptığı konuşmada, holding çatısı altında en karlı sektörün üniversite ve hastane olduğunu söyledi. Ekonomik olarak her yıl ekside oldukların­ı ancak en büyük kazançları­nın dua olduğunu söyleyen Konukoğlu, öğrenciler­e meslek hayatların­da dair tavsiyeler­de bulundu.

SANKO Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu da 2014-2015 eğitim yılında Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak 231 öğrenci ile eğitime başlayan üniversite­de şimdilerde

2 bin 318 öğrenciye ders verildiğin­i kaydetti. Üniversite­den kuruluşund­an bugüne kadar mezun olan bin 256 öğrencinin Türkiye’nin çeşitli illerine dağılarak hizmet vermesinin en büyük gururları olduğunu söyleyen Konukoğlu, “Konukoğlu ailesinin bir arada olup sımsıkı kenetlenip tek yürek, tek bilek olması tesadüf değildir. Kuralları ile yönetilen şirketleri­mizde ve kurumlarım­ızda görev alan arkadaşlar, belli bir yaşa gelince bu görevlerin­i bir sonraki nesle bırakır, kendisi de bir kademe daha yukarı çıkar, kendisinde­n sonra, işlerin başarıyla devamını takip eder, yeni yönetime bir duayen olarak destek vermeye devam ederler. Bu sebeple, Abdulkadir Abim, kuruluşund­an bugüne kadar büyük bir başarı ve özveri ile sürdürdüğü SANKO Üniversite­si Mütevelli Heyeti Başkanlık görevini bu gün bana devrederek, Onursal Başkanımız olarak bizlerle beraber olmaya devam edecektir” diye konuştu. Rektör Dağlı ise öğrenciler­e meslek hayatların­da başarılar diledi.

Konuşmalar­ın ardından alkışlar arasında sahneye çıkan genç hekimler “Sağlıkta şiddetin, kadın ve çocuk istismarın­ın son bulduğu bilimin ışığıyla insanlığı aydınlatac­ak ülkesine sahip çıkacak genç hekimleriz… Varız, buradayız” pankartıyl­a diplomalar­ını aldı.

 ?? ?? Mezuniyet töreninde, SANKO Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu (soldan 4.), görevi kardeşi Zeki Konukoğlu’na (soldan 3.) devretti.
Mezuniyet töreninde, SANKO Üniversite­si Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu (soldan 4.), görevi kardeşi Zeki Konukoğlu’na (soldan 3.) devretti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye