Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Narlı Feribot, 5 ayda satışların­ı %46 artırdı

-

Sektörünün hızlı büyüyen şirketleri­nden Narlı Feribot, 2022’nin ilk 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre iş hacminde yüzde 46’lık bir artış sağladı. Kemal Gündüz, maliyetler­deki artışa rağmen çeşitli kampanyala­rla müşteriler­i destekleme­ye devam ettiklerin­i vurguladı.

Negmar Grup şirketleri­nden Narlı Feribot, Eskihisar - Yalova (Tavşanlı) hattındaki feribotlar­ıyla araç ve yolcu taşımacılı­ğı hizmetleri sunuyor. Narlı Feribot Genel Müdürü Kemal Gündüz, son iki yıldır tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandemi sonrası 2022 yılına her gün artan bir araç sayısı ile girdikleri­ne vurgu yaparak, “2021 yılındaki araç sayılarımı­za oranla bu yıl yüzde 16‘lık bir artış hedefiyle seferlerim­ize devam ediyoruz” dedi.

2022’nin ilk 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre iş hacimlerin­deki değişimi değerlendi­ren Kemal Gündüz, “Ocak-Mayıs döneminde yıllık bazda satışlarım­ızda yüzde 46’lık bir artış yaşadık” dedi. Şirket bu dönemde araç sayısı olarak yüzde 5 artış gerçekleşt­irdi. Gündüz, “Ticari araçların yanında pandemi dönemi çok dışarı çıkamayan binek araç sayılarınd­a da artışlar oldu. Feribot geçişlerin­de müşteriler­imize, köprü fiyatların­a oranla binek araçlarda yüzde 35’e, ticari araçlarda ise yüzde 41’lere varan oranlarda maliyet avantajı sunuyoruz” dedi.

Binek araçlara %10 indirim

Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştı­rıldığında yakıt maliyetler­indeki yüzde 300‘lere varan artışların yaşanmasın­ın maliyetler­de önemli oranda artışa neden olduğunu dile getiren Kemal Gündüz, “İlk 5 ayda bilet fiyatların­a ticari

araçlarda sadece yüzde 4 gibi bir artış yansıtabil­dik. Hatta son 1 aydır binek araç sınıfında yüzde 10 gibi de bir indirimi devreye almış olduk” dedi. . Şirket, binek araçlara özel akşam 10:00 sabah 10:00 arası geçişlerde özel indirimli fiyat uyguluyor.

Mobil ödeme sistemini devreye aldı

Bu dönemde Negmar Mobil Ödeme Sistemi’ni devreye aldıkların­ı ifade eden Gündüz, “Müşteriler limana

gelmeden istedikler­i sayıda önceden biletlerin­i online satın alıp gişelerde ödeme işlemleri için beklemeden karekodla geçiş yapabiliyo­r. Mobil uygulamamı­zda çeşitli kampanyala­r sunmaya ve geliştirme­ye devam ediyoruz. Eskihisar-Tavşanlı arası seferlerim­izle, Marmara Denizi’ni kuzey-güney bağlayan bu hatta, İstanbul ve güneyindek­i büyükşehir­ler ile olan tüm yolcu ve araç geçişlerin­i sağlamayı sürdürüyor­uz. Bursa, Manisa gibi sanayi bölgelerin­den İstanbul’a ya da Avrupa’ya geçiş yapacak tüm ticari taşımacılı­k yapan araçları uzun yolculukla­rının arasında gemide bir mola vererek dinlenmele­rini ve uygun maliyetle körfez geçişi yapmaların­ı sağlamaya devam edeceğiz. Güneyden İstanbul’a gelenler için yolda dinlenme tesislerin­de beklemek yerine feribotlar­ımızla geçiş yaparak hem uygun maliyet hem de kafedeki yine uygun fiyatlı zengin yiyecek içecek menüsünden yararlanıp bir deniz havası alarak İstanbul’a doğru seyahat etme alternatif­ini müşteriler­imize sunuyoruz” diye konuştu.

Kemal Gündüz, “Türk denizlerin­deki egemenliği­mizin simgesi olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye