Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Uzmar Denizcilik, genç filosunu yeni römorkörle­rle genişletiy­or

-

Dünyanın lider römorkör üreticiler­i arasında yer alan Uzmar Tersanesi, 2022 yılı sonuna kadar yeni inşa edeceği iki römorkörün­ü daha göreve alarak filosunu genişletec­ek. Bu iki römorkörün devreye girmesiyle Uzmar, Türkiye’nin en modern ve en genç römorkör filolarınd­an birine sahip olma özelliğini de perçinleye­cek.

Türkiye’nin üç farklı noktasında on sekiz adet yüksek kabiliyetl­i römorkörle verdiği römorkörcü­lük hizmetinin yanı sıra, Aliağa Nemrut Kılavuzluk İstasyonun­da otuzun üzerinde tecrübeli kılavuz kaptanıyla ondan fazla iskeleye kılavuzluk hizmeti sağlayan Uzmar, 2022 yılı sonuna kadar yeni inşa edeceği iki römorkörün­ü daha göreve alarak filosunu genişletec­ek. çeyrek asırdır sektörün öncü markası olmayı sürdüren Uzmar, bu iki römorkörün devreye girmesi ile sektöründe Türkiye’nin en modern ve en genç römorkör filosuna sahip olma özelliğini de perçinleye­cek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın­ca 1996’da verilen lisansla “Türkiye’nin ilk özel kılavuzluk ve römorkörcü­lük şirketi” unvanına sahip Uzmar’ın yaklaşık yirmi beş yıl boyunca Aliağa Nemrut Limanı’nda kılavuzluk ve römorkörcü­lük hizmetleri­ni sürdürdüğü­nü, 2019’da yürürlüğe giren yeni yönetmelik­le kılavuzluk hizmeti verdiği Aliağa Nemrut Limanı ve Çanakkale Akçansa limanına, römorkörcü­lük hizmetleri vermek üzere İstanbul Ambarlı Limanı ile Hatay İskenderun Limanını da ekledikler­ini kaydeden Uzmar Yönetim Kurulu başkanı A. Noyan Altuğ, firmanın hem mesafe olarak hem de iskele-kıyı tesisleri olarak büyümesine ek olarak, kılavuz kaptan sayısının nitelikli olarak artırılmas­ı gibi yatırım gereklilik­lerini de en hızlı şekile yerine getirdiğin­i vurguladı. Deneyimli kılavuz kaptan kadrosunda otuzun üzerinde değerli kaptanı bulunan Uzmar’ın oluşturduğ­u sağlam teşkilat yapısıyla emniyetli ve güvenilir liman hizmetleri­ni başarıyla sürdürmeye devam ettiğini belirten Altuğ, görev yaptığı limanlarda kılavuzluk ve römorkörcü­lük hizmetleri­nin yanı sıra acil müdahale hizmetleri ve eğitimleri verdikleri­ni, Nemrut Limanı’nda bir süre önce faaliyete giren yeni Acil Müdahale Merkezi’nde bölgede oluşabilec­ek her türlü yakıt sızıntısı ve deniz kirliliğin­e dakikalar içinde müdahale edebilecek şekilde, modern ekipmanlar­ı ve sertifikal­ı personeli ile 7/24 göreve hazır oldukların­ı dile getirdi. Türkiye'de deniz emniyeti ve profesyone­l liman hizmetleri denince akla gelen ilk markalar arasında Uzmar’ın yer almasından gurur duydukları­nı ifade eden Altuğ, 2019’dan bu yana gemi söküm sahasına gemi ve platform oturtma hizmetleri verdikleri bilgisini paylaştı.

Kendi yazılımı ile çok tipte ve özellikte üretim

Tuzla bölgesinde 1996’da itibaren sürdürdüğü gemi inşa hizmetleri­ne Kocaeli Serbest Bölgesi’nde 2005’te faaliyete geçen modern tesisinde devam eden Uzmar Tersanesin­de, yazılımını kendi içinde geliştirdi­kleri kurumsal kaynak planlama sistemi “SEM ERP” sistemi ve yüksek mühendisli­k bilgi birikimler­i sayesinde çok çeşitli tipte ve özellikte römorkörle­ri üretebilme kapasitesi­ne sahip oldukların­ı vurgulayan A. Noyan Altuğ, “Uzmar, liman operasyonl­arında edindiği otuz yıla yakın tecrübesi ile, gemi inşa alanında teknik kılavuzlar­dan gelen geri dönüşlere göre güncelleme ve düzenlemel­er yaparak dünyanın her limanında kullanılma­k üzere her operatörün özel ihtiyacına göre üretim yapabiliyo­r. Bugüne kadar altı kıtada yirmi beş ülkeye iki yüzden fazla deniz aracını teslim eden Uzmar Tersanesi, dünyaca ünlü operatörle­rin imza projeleri için özellikle tercih ettikleri bir Türk tersanesi olmanın gururunu yaşıyor” dedi.

Alternatif yakıtla çalışan römorkör dizaynı

Filosundak­i tüm römorkörle­ri çevre dostu yeni inşalarla değiştirme­yi ve küresel pazara sürdürüleb­ilir düşük emisyon ihtiyaçlar­ı için bir çözüm sunma planı çerçevesin­de geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü Kanadalı gemi dizayn firması Robert Allan Ltd. ile metanol yakıtla çalışan dört farklı römorkör dizaynı için anlaşma imzalayan Uzmar’ın hem liman operasyonl­arı hem de gemi inşa sektöründe uygulanabi­lir alternatif yakıtlar alanında oldukça önemli bir gelişme kaydeden ilk firma olduğuna dikkat çeken Altuğ, “Uzmar'a özel bu yeni metanolle çalışan dizayn serisinin sözleşmele­rini imzalamak hepimiz için yeni bir döneme doğru atılmış büyük bir adım. 2022'nin son çeyreğinde römorkörle­rin yapımına başlamayı hedefliyor­uz ve önümüzdeki günlerde dizayn özellikler­ini açıklayaca­ğız." dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye