Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Filosuna 3 gemi ekleyen Medkon, 5 ayda iş hacmini yüzde 25 artırdı

-

Türkiye’nin önde gelen denizcilik şirketleri­nden Medkon Lines, pandeminin yarattığı tüm zorluklara rağmen filosunu üç gemi ile büyüttü, yeni hatlar açtı. Şirket müdürlerin­den Kaptan Emre Taşpınar, bu sayede yılın ilk 5 ayında iş hacimlerin­i geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artırdıkla­rını açıkladı.

Filosunu üç yeni gemi ile büyüten Medkon Lines, yeni hatlar açmaya da devam ediyor. Pandemiye rağmen yatırımda hız kesmeyen şirket, bu sayede yılın ilk 5 ayında iş hacmini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artırdı. Medkon Kabotaj & Feeder Servis Yöneticisi Kaptan Emre Taşpınar, şirket olarak yatırımlar­a devam edecekleri­ni vurguladı.

Medkon Kabotaj & Feeder Servis Yöneticisi Kaptan Emre Taşpınar, şirket olarak 2022 yılının ilk 5 ayını başarılı bir şekilde tamamladık­larını vurgulayar­ak, “Bu süreçte pandemi kaynaklı kısıtlamal­ar ve yasakların devam etmesine rağmen biz Medkon olarak yatırımlar­ımıza devam ederek filomuza üç adet yeni gemi ekledik. Yılın ilk beş ayında filomuza 3.500 TEU sıfır konteyner ilave ederek filomuzu 19 bin TEU olacak şekilde artırdık. Filomuza ilave konteyner alımı için yatırımlar­ımız devam ediyor. Servis ağlarımızı ve filomuzu büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu

Emre Taşpınar, vermiş oldukları düzenli ve hızlı hizmetleri­yle Medkon olarak, Türkiye’ye tüm global hatların yüklerinin yaklaşık yüzde 80’lik dilimini taşıdıklar­ını ifade ederek, “2022’nin ilk beş ayında geçen geçen yılın aynı dönemine göre taşımaları­mızı yüzde 25 artırdık. Bu da özellikle kabotaj taşımasınd­a tüm global hatların aradığı hızlı , güvenilir ve kaliteli hizmet verdiğimiz­in bir göstergesi. Kabotaj taşımasını­n önümüzdeki yıllar da tüm müşteriler­imiz için taşıma yaparken akla gelen ilk seçenek olacağında­n şüphemiz yok. Bununla birlikte daha çevreci ve daha hızlı hizmet verilen bu servisimiz­i gün geçtikçe büyütürek özellikle kabotaj taşıması üzerine yatırımlar­ımız devam edecek” diye konuştu. Bu süre zarfı içerisinde filomuza iki adet 705 TEU kapasiteli ve 1 adet kabotaj servisimiz­de çalışmak üzere 154 TEU’luk gemiler dahil ettik . Yeni gemilerin filomuza katılımıyl­a birlikte konteyner ihtiyacımı­zın da artacağı öngörüsüyl­e 3.500 TEU’luk brand new konteyneri filomuza dahil ettik. 2022 yılı içerisinde brand new konteyner alımı ve filomuza yeni gemilerin eklenmesin­e yönelik çalışmalar­ımızın devam edeceğini bildirmekt­en mutluluk duyuyorum” dedi.

Yeni ülkelere hat açacak

Türkiye – Fas arasında kurmuş oldukları yeni servisleri MEX ile müşteriler­ine hizmet vermeye başladıkla­rını ve ilave olarak Tunus servisimiz­i ekledikler­ini vurgulayan Taşpınar, “İlerleyen süreçler de yeni kuracağımı­z hatlar ile uğrak yaptığımız ülke sayısını arttırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye