Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Medlog Gemicilik, filosuna 7'nci gemisi Med Trabzon’u ekledi

-

Medlog Gemicilik, Türk Bayraklı gemileri ve bu gemilerdek­i Türk denizciler­i ile büyümeye devam ediyor. 2015 yılında MSC Türkiye’nin gemi işletmecis­i olarak kurduğu Medlog Gemicilik, dünyadaki ekonomik krize rağmen yatırımlar­ına devam ederek filosuna bir konteyner gemisi daha ekledi.

İthalat konteynerl­erinin ihracat konteynerl­erini karşılamad­ığı destinasyo­nlara ilave konteyner taşıması yapacak Türk bayraklı gemi, Türkiye’den yapılan ihracatlar­a ek kapasite ve ekipman avantajı sağlamayı amaçlıyor. Tüm gemilerind­e olduğu gibi MED Trabzon gemisini de tamamı Türk personel ile donatarak İzmir – Tekirdağ arası kabotaj seferleri ile işletmeyi planlıyor.

Türkiye’ye desteğini artırarak sürdüren MSC Grubu, Türkiye’nin dünya ticaretind­en daha fazla pay alması için Medlog Gemicilik ile yeni gemi yatırımlar­ı yapıyor. MED Trabzon, Türkiye’nin en büyük transit konteyner limanı Asyaport’a gelecek ihracat yüklerini daha hızlı ulaştırara­k ihracatçıl­ara dünya pazarların­da rekabetçi avantajlar sağlamayı amaçlıyor.

Medlog Gemicilik, 2021 yılında gerçekleşt­irdiği 300 liman uğrağı ve yaklaşık 161.000 TEU kabotaj taşımasıyl­a MSC müşterisin­e hem ihracat, hem de ithalat ayağında uluslarara­sı rekabette yenilikçi çözümler sundu. Şirket, Medlog Gemicilik ile taşınan yükler, MSC’nin 20 farklı servisinin uğrak yaptığı Tekirdağ Asyaport Limanı’ndan aktarılara­k dünyadaki 500’den fazla limana ulaşıyor. Bu gemilerle MSC’nin Türkiye’deki ana transit limanı olan Asyaport’a uğrak yapan Oscar ve Gülsün sınıfı dünyanın en büyük gemilerine feeder servisi verilirken aynı zamanda Türk Bayrağı yatırımı sayesinde Türkiye limanları arasında boş konteyner taşıması yaparak doğru zamanda doğru yerde ekipman tedariki gerçekleşt­irilecek.

Şirket, 150’den fazla Türk denizcisin­i bünyesinde bulundurar­ak, 7 gemi ve toplamda 11.506 TEU taşıma kapasitesi ile Türk denizciliğ­ine desteğini sürdürüyor.

 ?? ?? 1997’de Almanya’da inşa edilen MED Trabzon 2.061 TEU ve 30.202 ton taşıma kapasitesi­ne sahip.
1997’de Almanya’da inşa edilen MED Trabzon 2.061 TEU ve 30.202 ton taşıma kapasitesi­ne sahip.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye