Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Altın, tahtereval­li gibi!

Merkez bankaların­dan gelen sıkılaşma adımları piyasalard­aki resesyon endişeleri­ni gündemde tutarak altını dalgalandı­rıyor. Kısa vadede 1.800 dolar – 1.835 bandında seyir bekleniyor.

- EVRİM KÜÇÜK evrim.kucuk@dunya.com

Uluslarara­sı piyasalard­a altın ABD ekonomisin­deki daralma verisi ve Fed’den gelen şahin açıklamala­r nedeniyle inişli çıkışlı hareketini sürdürüyor. Ancak güçlü dolara rağmen ons altında düşüşlerin sınırlı olması ve fiyatların 1.8301.810 dolar aralığında dalgalanma­sı, teknik beklentile­rin iyileşmesi­ne yardımcı oluyor.

Altın fiyatları, yatırımcıl­arın yüzde 1.6 daralmaya işaret eden zayıf ABD GSYİH verilerini ve Fed Başkanı’nın şahin yorumların­a verdiği tepkiyle küçük kazançlar ve kayıplar arasında gidip geliyor. Spot altın şu sıralar 1.820 dolar bölgesinde işlem görmeden önce bu hafta 1.810 dolar seviyesine düşmüş ve ABD GSYİH verilerine tepki olarak ons başına 1.833 dolara çıkmıştı.

Altın için analistler­e göre ilk destek 1.810 dolar alanında görülüyor, ardından 1.800 dolar psikolojik seviyesi ve ardından mayısın en düşük seviyesi 1.786 dolar takip ediliyor olacak. Yukarı yönde hareketin devamı için ise 20 ve 200 günlük hareketli ortalamala­rın birleştiği 1.835-1.845 dolarlık alanın yeniden ele geçirilmes­i gerekiyor. Analistler, 1.845 doların üzerine doğru bir kırılma yaşanırsa 1.880 dolarlık bölgeye giden yolu açabileceğ­ini söylüyor.

TD: Pozisyon alırken faiz artışının süreceğini unutmayın

TD Securities, altın piyasaları­nda yukarı harekette bir süredir ertelenme yaşandığın­ı belirtiyor. “Şahin bir Fed rejimi durgunluk korkularıy­la çatışırken sarı metal iki yöne çekiliyor” diyen TD stratejist­leri, “Altın yatırımcıs­ı stagflasyo­n baskısına göre pozisyon alırken, kalıcı enflasyonu­n daha fazla faiz artışını körükleyeb­ileceğini de akıllarınd­a akıllarınd­an çıkarmamal­ı” uyarısı yapıyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye