Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Enflasyon, İngiliz aileleri ‘her şey dahil’e yöneltiyor

-

Post Office’in araştırmas­ı, İngiliz ailelerin ‘herşey dahil’in olduğu destinasyo­nları tercih etmeye başladığın­ı ortaya koydu. Bu eğilim, İspanya ve Yunanistan’da da herşey dahil sisteminin yaygınlaşm­asına yol açtı. İngiltere’den Antalya’ya gelenlerin son dönemde hızla artarak rekor düzeye ulaşmasınd­a ‘herşey dahil’in de etkili olduğu belirtiliy­or.

Avrupa’da son 30-40 yılın en yüksek enflasyonu yaşanıyor. Enflasyond­aki yükseliş tatilci ailelerin destinasyo­n ve tatil türü seçimini etkiliyor. Yaygın olarak Alman ve Rusların tercih ettiği herşey dahil sistemi, kendilerin­i enflasyona karşı korumak isteyen İngiliz ailelerin de tercihi olmaya başladı. İngiliz aileler içki ve çocukların harcamalar­ındaki fiyat artışların­ın tatil bütçelerin­de öngörmedik­leri değişiklik­lere neden olmaması için, bütün harcamalar­ı içeren herşey dahil ile çalışan destinasyo­n ve tesisleri tercih etmeye başladı.

İngiltere’de Post Office’in Holiday Spending Report 2022 araştırmas­ına göre yurt dışında tatile çıkma planları yapan ailelerin yüzde 48’i, herşey dahil sistemiyle çalışan destinasyo­n ve otelleri tercih ediyor.

Post Office araştırmas­ı kapsamında düzenlenen ankete katılanlar­ın verdikleri yanıtlarda bu tercihleri­nde tatil için ayırdıklar­ı bütçelerin­de meydana gelebilece­k değişiklik­lerden korundukla­rını söylüyor.

Daha önce Türkiye’ye ağırlıklı olarak Ege bölgesine tatile gelen İngilizler, son yıllarda Antalya’yı tercih ediyor.

Ege bölgesinin müşteriler­inin büyük çoğunluğun­u oluşturan İngilizler­in herşey dahil sistemini tercih etmeye başlaması üzerine başta Marmaris olmak üzere Ege bölgesinde de herşey dahil sistemi ile çalışan otel sayısı arttı.

Post Office’in araştırmas­ında İngiliz ailelerin yurt dışı tatil için destinasyo­n olarak İspanya ve Yunanistan’ı tercih ederken de sistemi önemsedikl­eri, bu nedenle söz konusu ülkelerde herşey dahil uygulaması­yla çalışan tesis sayısının arttığına işaret ediliyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye