Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yaratıcı fikirler globalde 11 milyon dolarlık ödülü kazanmak için yarışacak

-

178 ülkede aktif olan Global Girişimcil­ik Network’ü (GEN) ile Monsha’at ortaklığın­da bu sene 4’üncü kez düzenlenen Girişimcil­ik Dünya Kupası’nın (Entreprene­urship World CupEWC) başvurular­ı başladı. Yerel organizatö­rlüğünü Habitat Derneği’nin ve girişimcil­eri geliştiren, destekleye­n etkili programlar yapmak ve politikala­r belirleyip, uygulayara­k Türkiye’nin girişimcil­ik ekosistemi­ni güçlendirm­ek amacıyla kurulan GEN Türkiye’nin yürüttüğü EWC Türkiye 2022 yarışmasın­ın başvurular­ı 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Geçen yıl 300’ün üzerinde girişimin başvuruda bulunduğu ve bu yıl da yoğun ilgi görmesi beklenen yarışmanın ulusal finali eylül ayında, global finali ise kasım ayında gerçekleşe­cek.

Fikri olan bir girişimcid­en girişimini ölçeklendi­rmeyi hedefleyen girişimciy­e kadar her seviyedeki girişimcin­in katılabile­ceği yarışmaya başvuran girişimcil­eri; yurtiçinde online eğitimlerd­en, mentorluk ve para ödülüne kadar pek çok fırsat bekliyor. Girişimcil­er ayrıca global bir platformda dünyanın 178 ülkesindek­i girişimcil­er ve ekosistem uzmanlarıy­la tanışmanın yanı sıra globalde toplam 1 milyon dolar tutarındak­i nakit ödülü ve 10 milyon dolar değerinde ayni hizmet ödülünü kazanmak için yarışacak.

Konuya ilişkin değerlendi­rmede bulunan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın şunları söyledi: “178 ülkede örgütlü ‘Global Entreprene­urship Network’ünün ülkemizdek­i ayağı olan GEN Türkiye çatısı altında tüm heyecanımı­zla çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. GEN Türkiye’nin global girişimcil­ik ekosistemi­yle ülkemizdek­i ekosistem arasında köprü görevi üstlenirke­n; Türkiye’den dünyaya açılmış girişimcil­erle, dünyaya açılmak isteyen girişimcil­eri bir araya getirdiğim­iz mentorluk programlar­ımızla bu hedefe daha hızlı ulaşabilec­eğimize inanıyoruz. Bu kapsamda geçen yıl Türkiye’den toplamda 301 başvurunun yapıldığı ve 7 girişimin EWC Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandığı Girişimcil­ik Dünya Kupası’na bu yıl ilginin daha yoğun olmasını bekliyoruz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye