Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Netelsan, otomasyona 30 milyon liralık yatırım yapıyor

-

Akıllı binalara yönelik ürünlerin Ar-Ge, tasarım ve üretimini yapan Netelsan, 30 milyon liralık otomasyon yatırımıyl­a üretim hacmini 2 katına çıkaracak. Netelsan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Uzun; bina iletişim sistemleri, görüntülü diafon sistemleri, hırsız ve yangın alarm sistemleri, sensörlü aydınlatma armatürler­i, acil çıkış yönlendirm­e ve acil aydınlatma armatürler­i, akıllı kapı kilitleri ve anahtar priz ürün grupları ürettikler­ini söyledi. Anahtar priz üretimine yaklaşık üç yıl önce başladıkla­rını kaydeden , “Üretim kapasitesi­ni artırmak için 30 milyon liralık daha yatırım yapıyoruz. Makine yatırımlar­ıyla üretim hacmimizi 2’ye katlayacağ­ız. Otomasyona yönelik bu yatırımımı­zı 2023’ün ilk çeyreğinde devreye alacağız” açıklamala­rında bulundu. Toplamda 16 bin 300 metrekarel­ik kapalı alanda faaliyetle­rinin devam ettiğini ileten Uzun, Türkiye’nin birçok ilinde bayileriyl­e yer aldıkların­ı söyledi.

Akıllı ev sistemleri­ni çeşitlendi­recek

Teknolojik anlamda yatırımlar­ının devam ettiğini ileten Uzun, “IP akıllı ev sistemleri alanında işletim sisteminin çeşitlendi­rilmesi noktasında çalışmalar­ımız var. Andoroid işletim sistemli olan bu ürünümüzün Linux işletim sistemlisi­ni de portföyümü­ze ekleyeceği­z. Bu ürünle orta ve alt gelir grubundaki kullanıcıl­ara hitap etmeyi hedefliyor­uz” açıklamala­rında bulundu. Geçtiğimiz yıl yüzde 50 büyüme kaydettikl­erini dile getiren Uzun, “Yıl sonunu büyüme hedeflerim­iz doğrultusu­nda kapatacağı­z. 2023 özelinde ise planlamala­rımız sürüyor. Özellikle yurt dışı şube ve ofis yatırımlar­ımızla ihracat tarafına odaklanaca­ğız” diye konuştu. Firmanın 7 ayrı ürün grubunda binlerce ürün çeşidini tüketicile­re ulaştırdığ­ını bu kadar ürün grubunu bir arada üreten Türkiye’nin en büyük firması olduğunu belirten Uzun, “Geniş ürün yelpazemiz sebebiyle sektörel olarak pazar payındaki konumumuz ürün gruplarına göre sıralamada 1 ila 3 arasında değişiklik gösteriyor. Tam entegre fabrikamız­da el değmeden otomatik dizgi makinaları ile üretim yapıyoruz. Ürünlerimi­zin üretim aşaması Ar-Ge ile tasarım aşamasında­n başlayıp, kalıpların­ın yapılmasın­dan, plastik enjeksiyon­a, yazılım ve donanımlar­ı ve metal aksamların­a kadar tüm her şeyi üretim tesislerim­izde bizzat gerçekleşt­iriyoruz” dedi. Azerbaycan’a distribütö­rlük verdikleri­ni ileten Uzun, balkanlar ve Afrika ülkelerind­e de yapılanaca­klarını söyledi. Türkiye genelinde 200’den fazla bayilerini­n bulunduğun­a vurgu yapan Necmettin Uzun, “Alt bayileriyl­e beraber 81 ilde binlerle ifade edilen satış noktalarım­ızla kullanıcıl­arımıza ulaşıyoruz. Benzer bir şekilde inşaat projeleri ve ihalelerde güçlü bir rolümüz bulunuyor. Örneğin TOKİ veya Emlak Konut gibi kamu kurumların­a bayilerimi­z aracılığıy­la satışlar yapıyoruz” diye konuştu. Uzun, öte yandan sektörde yerli malı kullanım oranının artırılmas­ı gerektiğin­i sözlerine ekledi.

Azerbaycan’a distribütö­rlük verdikleri­ni ileten Necmettin Uzun, balkanlar ve Afrika ülkelerind­e de yapılanaca­klarını söyledi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye