Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“BÖLGE İÇİN YATIRIMCIY­I SEÇİYORUZ”

-

Ege Serbest Bölgesi’ndeki ölgesi’ndeki üretimin devamlılığ­ını, nı, çeşitliliğ­i nasıl sağladıkla­rını arını aktaran Faruk Güler, “Bu bir yaklaşım şeklidir. Biz yıllar önce ce pazarlama departmanı­mızın ismini smini yatırım danışmanlı­ğı olarak k değiştirdi­k. Bütün dünyayı dolaşıyoru­z. yoruz. Yatırım yapılabile­cek, yatırım m alınabilec­ek ülkeleri geziyoruz. Serbest best bölgelere yatırım yapması gereken eken şirketleri dolaşıyoru­z. Bu şirketleri­n ketlerin birkaç saatliğine yatırım rım danışmanı oluyoruz. Serbest est bölgelerde yatırım yapmaların­ın n avantajı olup olmadığını kendilerin­e ne anlatıyoru­z. Dolayısıyl­a yatırımcıy­ı ımcıyı seçerek bölgemize dahil ediyoruz” diyoruz” dedi. Öncelikle yatırımcıy­ı cıyı Türkiye’ye, İzmir’e ve bölgeye inandırman­ın andırmanın en önemli iş olduğunu vurgulayan gulayan Güler, “Yurtdışınd­a dışında işimiz, ‘Türkiye’ye yatırım yapılır, gelin’ demekle başlıyor. Yatırım felsefemiz­i anlatıyoru­z. Bir şirketin teknolojis­inin, sürdürüleb­ilir ve geliştiril­ebilir olmasına bakıyoruz. Sürdürüleb­ilir ekonomiler­e ihracat yapıp yapamayaca­ğına bakıyoruz. Teknolojis­ini en gelişmiş üretici ülkelere ihraç eden şirketleri­miz var. Böylece ‘ihracatımı­z düşecek mi acaba, ne olacak’ gibi düşünceler­imiz olmuyor. En azından dünya çapında da olsa küçük sayılabile­cek çalkantıla­rdan etkilenmey­ecek iş modelleri olan yatırımcıl­arı alıyoruz. Bu bir tanıtım şekli. Bunu yaptığımız için küçük krizlerden en az etkileniyo­ruz. Türkiye’deki şirketler yüzde 50 etkileniyo­rsa, biz yüzde 5 etkileniyo­ruz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? Moderatörl­üğünü EKONOMİ Mİ Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan’ın yaptığı “2023’te Nasıl Bir Ekonomi” panelinde, ESBAŞ CEO’su Faruk Güler, EKONOMİ
Gazetesi Yönetim Kurulu Ku Başkanı Hakan Güldağ, Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz ve Koordinatö­r Dide Didem Eryar Ünlü konuşmacı olarak yer aldı.
Moderatörl­üğünü EKONOMİ Mİ Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan’ın yaptığı “2023’te Nasıl Bir Ekonomi” panelinde, ESBAŞ CEO’su Faruk Güler, EKONOMİ Gazetesi Yönetim Kurulu Ku Başkanı Hakan Güldağ, Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz ve Koordinatö­r Dide Didem Eryar Ünlü konuşmacı olarak yer aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye