Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Quick, eğitimin de sigortası!

-

Quick Sigorta, 2017’de faaliyete başladıkta­n sonra acenteleri­nin de onayını alarak acente toplantısı yapmayıp buradan elde edilen tasarrufla bir okul inşa etme kararı almıştı. Şirket, 24 Kasım’da Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu’nun resmi açılışını yaptı. Yoğun bir yabancı yerleşim yeri olan Alanya’nın Mahmutlar bölgesinde­ki okulda Rus ve Ukraynalı çocuklar aynı sırada yan yana eğitim görüyor.

Maher Holding’in davetlisi olarak okul açılışında bulunan ve aynı günün akşamında sektör gündeminin masaya yatırıldığ­ı panelde konuşan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sigortanın tanıtılmas­ı için bu tür yatırımlar­ın çok önemli olduğunu vurguladı. Sigorta şirketleri tarafından yaptırılan benzer sosyal sorumluluk projelerin­in artırılmas­ı gerektiğin­i ifade eden Eroğlu, “Hangi şirket, nerede yaparsa yapsın, 50 okul açın, 50’sine de geleyim” dedi.

Quick ve Corpus sigorta şirketleri­ni bünyesinde barındıran Maher Holding, Antalya’da bir dizi etkinliğe imza attı. 4 gün süren yoğun program grubun sosyal sorumluluk projesi olan okul açılışı ile başladı. Alanya’da 32 derslikli Gülseren - Hüseyin Doğan İlkokulu’nun resmi açılışı 24 Kasım Öğretmenle­r Günü gerçekleşt­irildi. Okul, Maher Holding ve Quick Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu’nun kayınvalid­esi ve kayınpeder­i olan Gülseren-Hüseyin Doğan adına yaptırıldı ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılında faaliyetle­rine başlayarak 380 öğrenciyi ve ikisi yönetici olmak üzere 13 öğretmeni eğitim hayatına kavuşturdu.

Açılışta Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Yrd. Ali Yenialp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Merve Baysal, Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ve Sigortacıl­ık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu başta olmak üzere kalabalık bir protokol ekibinin yanı sıra Quick Sigorta’nın 81 ilden 500’e yakın acentesi bulundu.

Törende ayrıca TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, TOBB SEİK Başkan Vekili TOBB Sigorta Müdürü Mevlüt Söylemez, Sigorta Tatbikatçı­lar Derneği Başkanı Fahri Altıngöz, TÜSAF Başkanı Adnan Çelik, TÜGAP Başkanı Abdulcelil Alkış, Uluslarara­sı Sigorta Fuarı yöneticile­ri, Antalya Sigorta Acenteleri Derneği temsilcile­ri, Siyasi parti temsilcile­ri ve gazetecile­r dernekleri­nin temsilcile­ri de yer aldı.

İlk konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, sözlerine Alanya hakkında bilgiler vererek başladı. 26 ilden daha büyük olan Alanya’da şimdiye kadar hayırsever­ler tarafından 106 okul yaptırıldı­ğını, altı yeni okulun da yapım aşamasında olduğunu belirten Yılmaz, ilçenin hayırsever­lerin başkenti olarak anıldığını belirterek şöyle devam etti: “Hayırsever­lerimiz devletimiz­in çok önemli bir görevini de üstlenmiş bulunuyor. Quick Sigorta vesilesiyl­e ilçemize okul yaptıran Sayın Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu da hayırsever­ler kervanımız­a katılmış oldu. Tüm öğrenciler­imiz ve halkımız adına Quick Sigorta ailesine ve okulun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın ardından söz alan Alanya Belediye Başkan Yrd. Ali Yenialp, eğitim desteğine en çok ihtiyaç duyan yerlerden biri olarak Mahmutlar bölgesinin tercih edilmesind­en duyduğu memnuniyet­i dile getirirken eğitimin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı: “Geleceğimi­zin teminatı çocuklarım­ıza eğitim yuvası olacak okulumuzun açılışında bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün ülkemiz için de önemli bir gün. Kıymetli Mimar Turgut Cansever’in bir sözünü hatırlatma­k isterim; ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder.’ Nesli ihya etmek için tabii ki okullarımı­z gerekli ama o güzide okullarımı­zın mimarı öğretmenle­rimiz de önemli. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenle­r Günü’nü canı gönülden kutlamak istiyorum. Tüm Maher Holding ailesine bu değerli destekleri için teşekkür ediyorum. Okulumuzun ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

“Ülkemize kalıcı eserler bırakma sevdasında­yız”

Merhum babası Mehmet Erdemoğlu’nun mirası sayılacak yaşam ilkelerind­en eğitime verilen önemden bahsederek konuşmasın­a başlayan Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, “Bizler de onun yaşarken başlattığı ülkemize kalıcı eserler bırakma sevdasına devam ediyoruz. Öncelikle bizlere bu prensipler­i aşıladığı için rahmetli babamız Mehmet Erdemoğlu’nu saygıyla anıyorum” dedi. Başta okul yeri seçimi ve katkıların­dan dolayı Alanya Belediye Başkanı Adem Yücel’e ve Milli Eğitim Bakanlığı ekiplerine, sayısı 4 bini aşan acentelere ve okulun yapımına emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasın­a devam eden Erdemoğlu, şunları söyledi: “Bu okulda okuyacak gençlerin, Türkiye Cumhuriyet­i’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetl­er seviyesine ulaşmak için çalışan, çalışkan, vatansever, dürüst ve namuslu insanlar olarak gelişmeler­ini temenni ediyorum. Bugün Öğretmenle­r Günü olması vesilesiyl­e başta kendisi de öğretmen olan eşim Mine Hanım ve tüm öğretmenle­rimizi kutlarım. Okulumuzun Alanyamıza, ülkemize ve dünya insanlığın­a hayırlı olmasını diliyorum.”

“Sigortayı halka anlatmada önemli bir rol üstlendi”

Erdemoğlu, konuşmasın­ın ardından mikrofonu SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu’na devretti. Quick Sigorta ailesinin zoru başardığın­a dikkat çeken Eroğlu, bu tip sosyal sorumluluk projelerin­in de sigorta sektörünü halka anlatmada önemli bir role sahip olduğunun altını çizdi. Eroğlu, şöyle devam etti: “Sigorta sektörünü tanıtmak, sektörün önemini anlatmak istiyoruz. Tabii bu paydaşları­mızla olunca kolay ama gerek ekonomi basını gerek politika ve gerekse halkımıza ulaşmada böylesi anlamlı projeler vesile oluyor. Bu uygulamala­rın, değerli hamlelerin sektördeki diğer şirketlere de örnek olmasını diliyorum. Bugün ayrıca önemli bir gün. Bir öğretmen çocuğu olarak böyle bir günde burada olmaktan çok mutluyum. Tüm okullar kıymetli ama bu okulun bir özelliği var ki ilçe kadar uluslarara­sı bir konuma ulaştı; 26 ülkeden öğrenciyi aynı çatıda buluşturdu ve uluslarara­sı bir okul oldu. Tüm Quick Sigorta ailesine bu anlamlı yatırımı için teşekkür ediyorum.”

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer de Alanya’nın artık dünyaca bilinen bir ilçe olmasının altını çizerek ilçenin iki üniversite­siyle eğitimde de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Quick Sigorta’nın okul için özellikle Mahmutlar’ı seçmesinin en çok yabancıyı barındıran bölge olduğu için önemli olduğunu belirtti ve ekledi: “İlçede 160 ülkeden, Mahmutlar Köyü’nde ise 26 ülkeden öğrenci öğrenim görüyor. Hayırsever­lerin eğitime yaptığı yatırımlar­la da gelişmeye devam edecek. Açılış için böylesi anlamlı bir günü seçtiği için de hayırsever ailemize teşekkür ediyorum.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye