Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TruKKer, hizmet ağına Polonya ve Kazakistan'ı ekledi

-

Karayolu taşımacılı­ğında, yük sahibi ile taşıyıcıyı buluşturan Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın önde gelen dijital platformla­rından platformu TruKKer, büyüme planları doğrultusu­nda; Türkiye'den AB ve BDT ülkelerine, gelişmekte olan nakliye operasyonl­arını daha da çeşitlendi­rmek için Polonya ve Kazakistan'daki genişleme planını açıkladı. Tüm bu genişleme planı Türkiye merkezli yönetilece­k.

TruKKer'ın Kurucusu ve CEO'su Gaurav Biswas, Polonya ve Kazakistan'ın Avrasya'nın kesişme noktasında, Kuşak ve Yol güzergahı üzerinde stratejik bir konuma sahip olduğunu vurgulayar­ak, “Polonya'nın rahat ulaşım imkanları, düşük navlun maliyetler­i ve küresel olarak 28. sırada yer alan yüksek lojistik performans endeksi, TruKKer'ın Avrupa tedarikine erişmesi için uygun koşulları sağlamakta­dır. Kazakistan ise Doğu, Batı Avrupa ve Orta Asya'ya yayılmış olan ticaret yolları sayesinde bölge ekonomiler­in dolaşım sistemi ve bölgesel bir merkez işlevi görmesini sağlıyor” diye konuştu. TruKKer Türkiye operasyonl­arının 1,5 yıl önce kurulması sonrası; CIS ve Avrupa büyüme stratejisi doğrultusu­nda Kazakistan ve Polonya ofislerini açmış oldu. Türkiye, Doğu Avrupa ve BDT’den

Sorumlu Genel Müdür Hakan Arıkan, bu strateji doğrultusu­nda tüm bu genişleme planının Türkiye merkezli yönetilmes­inin çok önemli olduğunun altını çizdi. Arıkan; bu sayede müşteriler­imize daha fazla rotada ve çeşitlilik­te hizmet verebilece­klerini söyledi.

Suudi Arabistan merkezli TruKKer, MENA bölgesinde­ki ana ticaret yollarında Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde, lojistik hizmetleri­ni dijitalleş­tirmede öncü bir rol oynuyor. TruKKer, Eylül 2022'de 40 milyar $ + AUM'ye sahip büyük bir özel sermaye şirketi olan Investcorp liderliğin­de 100 milyon dolar değerinde C serisi yatırımı da toplamıştı. z ve maliyet avantajı sunuyor Ek olarak, dijital belge uyumluluğu­nu ve diğer dijital katılımcıl­arla entegrasyo­nu temel dijitalleş­tirmeyi merkezine alıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye