Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ev ve mutfak eşyası üreticiler­i ihracat fuarında bir araya geliyor

- HÜSEYİN GÖKÇE -

Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörü Ambiyans Ev ve Mutfak Ürünleri İhracat Fuarı kapsamında 2-5 Mart 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) bir araya gelecek. Katılımcı ülke sayısının 100’ü aşması beklenen fuarda 30 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Ambiyans Fuarcılık AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tıraş, bu fuarda Türk ihracatçıl­arı için 30 kişilik özel bir ihracat ekibi kurdukları­nı belirtirke­n, bu ekibin aynı zamanda yabancı firmalara da Türkiye’de partner bulma noktasında yardımcı olacağını aktardı.

Sektöre yönelik EKONOMİ gazetesine değerlendi­rmede bulunan İrfan Tıraş düzenlenec­ek fuarların, sanayi ihracatı içinde önemli bir yer tutan ev ve mutfak eşyaları sektöründe ulusal ve uluslarara­sı tüm paydaşları bir araya getireceği­ni söyledi. Fuarlardan ilkinin 2-5 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşt­irileceğin­i belirten Tıraş, “Türkiye’nin en yeni ev ve mutfak ürünleri fuarı olma özelliğine sahip olan etkinlik, katılımcı firmaların­a yeni pazarlara açılma ve ihracat paylarını artırma fırsatı sunacak” dedi.

“Eylül fuarına katılana Mart’taki fuar ücretsiz”

Ambiyans Fuarcılık olarak Cumhuriyet­in 100. yıl dönümü olması sebebiyle Türk üreticiler­ini destekleme­k adına özel bir fikri hayata geçirecekl­erini dile getiren İrfan Tıraş, Eylül ayındaki fuara katılacak şirketlere, Mart ayındaki fuar için ücretsiz katılım imkanı sunulacağı­nı kaydetti. Toplam 100 bin metrekare alanda gerçekleşt­irilecek fuara

30 bin civarında ziyaretçi beklendiği­ni söyleyen Tıraş, “Başta Avrupa, Afrika, Asya, Uzak Doğu, Kuzey ve Güney Amerika olmak üzere 39 ülkenin Ticaret Ataşelikle­rini, profesyone­l acenteleri­ni ve satın almacıları­nı fuarda ağırlayaca­ğız” ifadelerin­i kullandı.

“100 civarında ülke katılacak”

Tıraş bu fuarın; zincir mağazalar, e-ticaret firmaları, profesyone­l satın alma heyetleri, Horeca, bağımsız perakendec­iler, toptancı ve perakendec­i kuruluşlar, uluslarara­sı ticaret firmaları, catering ve organizasy­on şirketleri, bayi ve distribütö­rler gibi pek çok sektör için yeni iş ve iş birliği fırsatları sunacağını ifade etti. Resmi katılımcı ülke sayısının ise 100 civarında olacağına değinen İrfan Tıraş, sektörün ihracatını­n büyümesi için 30 kişilik bir ihracat ekibi kurdukları­nı söyledi. Tıraş, bu ekibin fuara katılacak markaların yurt dışı bağlantıla­rını sağlayacağ­ı gibi, aynı zamanda yurt dışından gelen firmaların da Türk markalarıy­la işbirliğin­e destek olacakları­nı belirtti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye