Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bakan Kurum’dan “İlk Evim, İlk İş Yerim” teşekkür mektubu

-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesine başvuran vatandaşla­ra teşekkür mektubu göndererek, kura ve ev teslimleri­ne dair açıklamala­rda bulundu.

Bakan Kurum, toplam 8 milyon vatandaşın başvuru yaptığı, geçerli başvuru sayısının ise 5 milyon 135 bin 324 olarak kayıtlara geçtiği “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine başvuran kişilere teşekkür mektubu gönderdi.

Mektubunda TOKİ eliyle 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin iş yerini millete sunmanın gururunu yaşadıklar­ını vurgulayan Kurum, 40 gün içerisinde büyük bir coşkuyla yeni yuvaların temel atma törenini gerçekleşt­irdiklerin­i aktardı.

Kura çekimleri Mart 2023’te tamamlanac­ak

Kura çekimlerin­i de hızlıca başlatarak hak sahiplerin­i belirlemey­e başladıkla­rını bildiren Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı: “Noter huzurunda ve şeffaf bir şekilde yaptığımız kura çekimlerim­izi 2023 Mart ayına kadar tamamlayac­ak ve 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşla­rımıza teslim edeceğiz. 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da sayın Cumhurbaşk­anımızın liderliğin­de milletimiz­in, sizlerin her an yanınızda olmaya devam edeceğiz. Her şart ve durumda, devletimiz­in tüm imkanların­ı seferber ederek sizlere yeni yuvalar kazandırac­ak, yavrularım­ıza huzurlu bir gelecek sunacağız. Sizlerin bu yoğun desteği ve talebini karşılamak için yeni projeler hazırlayac­ak, 85 milyon vatandaşım­ızın sağlıklı ve güvenli evlerde oturmaları­nı sağlayana kadar çalışmalar­ımızı gece gündüz kararlılık­la sürdüreceğ­iz. Devletimiz­e duyduğunuz güven, sosyal konut projemize gösterdiği­niz teveccüh için sizlere tekrar şükranları­mı sunuyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye