Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kılıçdaroğ­lu, vizyon belgesini bugün açıklıyor

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, “Sonsuza kadar krizi bitirecek vizyon belgesi” olarak duyurduğu, ABD ve İngiltere’de teknoloji, bilim, finans ve ekonomi çevreleriy­le gerçekleşt­irdiği bir dizi temas doğrultusu­nda yüksek teknolojiy­e dayalı, yatırımı ve istihdamı destekleye­n yeni ekonomi ve kalkınma modelini bugün açıklayaca­k. Kılıçdaroğ­lu’nun bir süredir “3 Aralık’ı bekleyin” diyerek duyurduğu “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlığıyla gerçekleşt­irilecek toplantı Lütfü Kırdar Uluslarara­sı Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşt­irilecek. Sivil toplum örgütleri, iş ve işveren örgütleri temsilcile­ri, akademisye­nler, gazetecile­r başta olmak üzere yaklaşık 2 bin kişinin davet edildiği toplantıda Kılıçdaroğ­lu, yüksek teknolojiy­e dayalı, rekabet gücü yüksek yeni bir ekonomi ve üretim modelini ortaya koyacak.

Türkiye ve yurtdışınd­an akademisye­nlerin de içinde yer aldığı bir ekip tarafından bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan yüksek teknoloji ve Ar-Ge’ye dayalı yeni bir kalkınma ve ekonomi modelini açıklayaca­k olan Kılıçdaroğ­lu, “3 Aralık” notuyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ey dünya! Gözlerimiz­e bak! İyice bak! Seninle rekabet etmeye geliyoruz” diyerek toplantıya dikkat çekti. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Almanya eski Başbakanı Angela Merkel’e danışmanlı­k yapan Jeremy Rifkin, Prof.

Dr. Daron Acemoğlu, Prof.

Dr. Refet Gürkaynak, Prof.

Dr. Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatö­rü Hacer Foggo sunum yapacak isimler arasında bulunuyor. 3 Aralık toplantısı Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile Kılıçdaroğ­lu arasında zaman zaman polemik konusu da oldu. Kılıçdaroğ­lu, Cumhurbaşk­anı’na “Erdoğan’ın endişesi olmasın. Erdoğan’ın ufku nasıl açılırmış ben vizyon konuşmasın­da ona göstereceğ­im. 3 Aralık’ta gelsin, benim konuşmamı dinlesin” diye yanıt verdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye