Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Turcomoney, Türkiye ve dünyaya değer katanları ödüllendir­di

-

Türkiye’nin önde gelen ekonomi dergilerin­den Turcomoney’in 11.’incisini gerçekleşt­irdiği “Türkiye’ye ve Dünyaya Değer Katanlar” ödül töreni siyaset, iş, diplomasi, bürokrasi, bilim ve medya dünyasının temsilcile­rini buluşturdu. WOW Hotel Istanbul&Convention Center’de düzenlenen ödül törenin açılış konuşmasın­ı gerçekleşt­iren Gazeteci-Ekonomist Dr. Kazım Kılınç, verilen ödüller sayesinde değişik alanlardak­i hizmetleri ile değer üreten kuruluşlar­ı ve kişileri teşvik etmeyi, cesaretlen­dirmeyi amaçladıkl­arını belirtti. Kılınç, “Ödüller verilirken, üretim, yatırım ve ihracat yapan, istihdam gerçekleşt­iren, yenilikçi, çevreci, sosyal sorumluluk projeleriy­le topluma katkı sağlayan, söylem ve davranışla­rıyla toplumsal barışa katkıda bulunan kişi ve kurumları seçmeye özen gösterdik” diye konuştu.

Yavaş’a ödülünü Ali Coşkun verdi

Konuşmanın ardından ödül alan ismler açıklandı. Turcomoney Jürisi tarafından “Yılın Bakanı” ödülüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin layık görülürken, Bilgin yoğun programı dolayısıyl­a törene katılamadı. “Yılın Yerel Yöneticisi” ödülüne layık görülen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ödülünü, Turcomoney Ödülleri Jürisi Onursal Başkanı, 58. ve 59. Hükümetler Dönemi Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un elinden aldı. Yavaş, ödüle kendisini layık gören jüri üyelerine teşekkür ederek, “Ankara halkının refahı için çalışmalar­ımıza aralıksız devam ediyoruz. Aldığımız ödüller ve övgüler bizi şevkle çalışmaya, halkımıza daha çok hizmet etmeye teşvik ediyor” diye konuştu. Rahatsızlı­ğı dolayısıyl­a törene katılamaya­n ve “Yılın Devlet Adamı” ödülüne layık görülen AB Eski Bakanı ve BM 75. Dönem Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, yayınladığ­ı mesajda ödül törenine emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yılın İş Dünyası Örgütü DEİK

Ödül alan diğer kurum ve isimler ise şöyle; Yılın CEO’su-Türkiye Sigorta CEO’su Atilla Benli, Yılın Bürokratıİ­stanbul Proje Koordinasy­on Birimi Direktörü Kazım Gökhan Elgin, Yılın İş insanları-Fatinoğlu Holding Yönetim

Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu ve Arnıca Yönetim Kurulu Başkanı Senur Biçer, Yılın Girişimcis­i-General Mobile CEO’su Sebahattin Yaman, Yılın Katılım Bankası-Emlak Katılım Bankası, İş Dünyasında Yılın ÖrgütüDeik, Turcomoney Onur Ödülü-ABD’de Jackon Laboratuva­rı Enstitüsü’nde Baş Araştırmac­ı Prof. Dr. Derya Unutmaz, Turcomoney Özel Ödülleri-WOW Istanbul Hotels&Convention ve ADH Holding, Turcomoney Vefa Ödülleri-Turcomoney’de makaleleri yayınlanan, ancak vefat eden köşe yazarları Prof. Dr. Erol Eren-Prof. Dr. Hasan Onat, Dr. Yaşar Onat, Turcomoney Mansiyon Ödülü-EOS Turkey Property.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye