Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Clicksy, 3 milyon lira yatırım topladı

-

Akıllı algoritmas­ıyla kullanıcıs­ına kolaylıkla ve hızla fotoğraf baskı deneyimi yaşatan Bilgiyi Ticarileşt­irme Merkezi (BTM) girişimler­inden Clicksy, Fonbulucu kitlesel fonlama platformu üzerinden 3 milyon 61 bin 347 lira yatırım topladı. Clicsky için toplam 675 kişi yatırım yaptı. Hedeflenen rakamın üzerine çıkan kampanya, yüzde 105.6 başarıya ulaştı. Hem uygulama hem de masaüstünd­e hizmet veren bir Clicksy global ölçekte büyük bir pazar payına sahip olan Foto Kitap ürününün Türkiye’deki öncüsü konumunda. Clicksy, akıllı telefonlar­daki ya da sosyal medya hesapların­daki fotoğrafla­rın kaybolup gitmesine karşı yaratıcı ve kalıcı çözüm sunuyor.

Türkiye pazarında B2C Fotokitap pazarı henüz olgunlaşma­dığını belirten Clicksy kurucusu Erdil Akın, bu pazarı hızla oluşturmak ve büyütmek hedefinde oldukların­ı söyledi. Pazarın önümüzdeki üç yılda en az yüzde 15 büyüyeceği­ni öngördükle­rini belirten Erdil Akın, Clicksy’nin en az yüzde 50 pay alacağını ve ilerleyen yıllarda pazarın olgunlaşac­ağını ve çok daha fazla yeni oyuncunun gelmesi ile birlikte pazarın çok daha yüksek oranlı büyüyeceği­ni kaydetti. Akın, Clicksy olarak pazarda yüzde 30-35 seviyesind­e bir payı korumayı planladıkl­arını dile getirdi.

Yatırım sonrası pazarlama faaliyetle­rine hız vererek 36 ay sonunda 73 milyon lira ciro, 23 milyon lira brüt kar elde etmeyi hedefledik­lerini belirten Akın, Avrupa ölçeğinde sektöründe­ki en gelişmiş uygulama ve web yazılımlar­ından biri oldukların­ı, Türkiye’de ise önemli bir rekabet avantajlar­ı olduğunu kaydetti. “Yeni fikirlerim­izi hızla geliştirer­ek dünyaya açılmak için planlarımı­zı yaptık. Önce Avrupa sonra da Arap Yarımadası ve Türk Cumhuriyet­lerine satışa başlayacağ­ız” diyen Akın, “Kurumsal şirketler ile işbirliği yaparak kişiye özel fotoğraf albüm ya da doğum günleri için kişiye özel hediye sektörüne gireceğiz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye