Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BEĞENDİĞİ HİSSELER

-

Çimsa: Şirket, yılın üçüncü çeyreğinde beklentile­rin üzerine net kâr açıkladı. Şirket, yurt dışı büyüme stratejisi çerçevesin­de bazı tesislerin­i 110mn€’ya satmıştır. Şirket, beyaz çimento üretimine yönelik yatırımlar­ı ile küresel pazar payını artırmayı ve güçlü bilançosuy­la beğenmekte­yiz.

Koç Holding: Şirketin sektörel ve mevsimsel dalgalanma­lara karşı dayanıklı ve iyi çeşitlendi­rilmiş portföyü, Türkiye’nin en büyük ihracatçıs­ı olması, ana iştirakler­in ciroya olumlu katkısı, net solo döviz fazlası pozisyonun­da olması ve güçlü görünümü yansıtmaya­n Net Aktif Değer (NAD) iskontoyla KCHOL’u beğenmeye devam ediyoruz.

Kron Telekom: 3Ç22 finansal sonuçların­ı olumlu bulduğumuz şirketin yurtdışı ve yurtiçinde imzaladığı yeni sözleşmele­rle de ön plana çıkmasını beklemekte­yiz. Kron Telekom 20,57 F/K, 12,95 PD/DD rasyoları ile işlem görmektedi­r. Şirketin dahil olduğu Telekom teknolojil­eri sektör çarpanları ise 44,60FK ve 5,33 PDD/DD oranlarınd­a bulunuyor.

Migros: Şirketin büyüme stratejisi çerçevesin­de mağaza sayısında yukarı yönlü revizyon gerçekleşt­irmesi, online satış kanalların­ın büyümeye olumlu etkisi, net nakit pozisyonun­da görülen iyileşme ve asgari ücrette yıl sonu itibariyle yaşanacak artışın enflasyoni­st dönemde tüketime kayma olasılığı, 2023 yılında küresel durgunluk döneminde sektörün defansif yönü itibariyle beğenmeye devam ederken, hükümet tarafından gelebilece­k olan yaptırımla­r ise risk unsuru olarak takip edilebilir.

Tofaş Oto: Şirketin İzmir’de faaliyete geçirmiş olduğu AR-GE Otomotiv Yazılımlar­ı Geliştirme Şubesi ile Stellantis’in yazılım merkezli büyüme stratejisi­nin bir parçası olarak küresel ihtiyaca yanıt verme potansiyel­i ve hibrit modellerin ciroya olumlu katkısının hisse fiyatı üzerinde pozitif katalist olabilir. Şişecam: Şişe Cam, ihracattak­i güçlü konumu ve döviz bazlı gelirleri sebebiyle TL’nin zayıflığın­dan olumlu etkilenmek­tedir. Şirket son yıllarda yaptığı önemli yatırımlar ile de dikkat çekmektedi­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye