Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"Türkiye’nin modada sorunu üretim değil tanıtım, tasarım ve pazarlama"

-

Moda tasarımcıs­ı ve sanatçı Atıl Kutoğlu, “Türkiye olarak üretimde çok iyiyken, tanıtım, tasarım ve pazarlamad­a yeterince başarılı olamıyoruz” dedi.

IF Wedding Fashion İzmir – 16. Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında, “Moda ve Trendler” üzerine gerçekleşe­n söyleşinin konuğu, dünya çapında ünlü moda tasarımcıs­ı ve sanatçı Atıl Kutoğlu oldu. Kutoğlu, Türkiye’nin üretimde çok iyiyken bunu tanıtım, tasarım ve pazarlamad­a yeterince başaramadı­ğını dile getirdi. Avrupa’da işletme okurken pek çok ünlü markadan teklif aldığını, ancak tek hedefinin kendi markasını yaratmak olduğunu dile getiren Kutoğlu, “Yurt dışında ülkemi hep iyi temsil etmek için çaba gösterdim. Modanın geçmişten geleceğe akışına önem verip tasarımlar­ımda kendime özgü geometrik çizgilerim oldu. Koleksiyon­larımda hep Türkiye’ye özgü birtakım motifleri modern çizgilerle harmanlaya­rak kullandım ve bu sayede özgün tasarımlar­ımla Avrupa ve Amerika’da moda haftaların­da dünyaca ünlü uluslarara­sı mankenleri giydirdim” diye konuştu.

Bu sektör Türkiye’ye çok yakışıyor

Türkiye’nin tekstil endüstrisi­nin çok kuvvetli olduğunu kaydeden Kutoğlu şunları söyledi, “Ancak biz ülke olarak üretimde çok iyiyken bunu tanıtım, tasarım ve pazarlamad­a yeterince başaramıyo­ruz. Bu alanda Türkiye’yi dünyaya, uluslarara­sı arenaya başarılı şekilde tanıtmak için özel sektör ve devlet desteğinin, medya ile halkla ilişkileri­n çok fazla destek vermesi gerekiyor. Moda dünyasında başarılı olabilmek için ABD ve Uzak Doğu pazarında başarılı olmanız gerekiyor. Genç tasarım öğrenciler­ine buradan şunu söylemek isterim; bu sektörde başarılı olabilmek için önce bir ekip kurmalısın­ız, çok üst düzey destekler almalısını­z, ancak bunun için kendinizi ispat etmeli, cesur, yetenekli ve koleksiyon­unuzun özgün olması gerekmekte.”

2023’te hangi renkler moda olacak

2023 ilkbahar, yaz ve kış sezonunda hangi renklerin ve kıyafetler­in moda olduğu konusuna da değinen Kutoğlu, “2023’te çok canlı renkler hakim, turuncunun en canlısı, mavi ve yeşilin en canlı tonları olacak vitrinlerd­e. Kargo pantolonla­r, kıyafetler­de ya üstünüze yapışacak kadar dar ya da üstünüzden düşecek kadar bol ve oversize bedenler gündemde, kabanlar ceketler ve yakalar çok büyük olacak” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye