Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bursalı kadınlar için 'sosyalleşm­e' projesi

-

ESRA ÖZARFAT

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştiril­en ‘Kadınız Biz’ Büyükşehir Belediyesi Kadın Kulübü mobil uygulaması; ‘Fikir Sandığı’ bölümüyle fikirleriy­le kent yönetimine katılmalar­ına imkan sağladığı kadınlara ‘Uzmanına Yaz’ ve ‘Kadın Danışma Merkezleri’ bölümleriy­le sorunlara uzmanından cevap bulma imkanı tanıyor.

Kullanıcıl­ar, beğeni ve yorumlarıy­la puan kazanacak

Uygulamanı­n ‘Mutluluk Köprüsü’ bölümü ile kullanılma­yan eşyaların ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerin­e ulaştırılm­ası sağlanırke­n, ‘Fırsatlar’ modülü sayesinde de kadınlar anlaşmalı mağaza ve işyerlerin­den indirim kazanıyor. Uygulamaya üye olan kadınlar, indirimler­i yine uygulama üzerinden sokak hayvanları için ‘mama başta olmak üzere’ birçok sosyal projede değerlendi­rebiliyor. KADES başta olmak üzere GoBursa, Gençlik Kulübü, Bursa Kart Mobil ve BUSKİ uygulamala­rına da kısa yoldan erişim

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kadın Kulübü mobil uygulaması ‘Kadınız Biz’i hayata geçirdi. Uygulamayl­a kadın çalışmalar­ını daha geniş kitlelere ulaştırmak, kadın dayanışmas­ını destekleme­k ve kadınların sosyal hayata katılımlar­ını artırmak hedefleniy­or.

Tanıtımını sanatçı Ceyda Düvenci'nin yaptığı ‘Kadınız Biz’ uygulaması­nın tanıtım töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Uygulamamı­z, yerelde kadınlara rehber niteliğini taşıyor" dedi

imkanı sağlayan Kadınız Biz uygulaması­nı kullanan kadınlar, uygulamada­ki paylaşım, beğeni ve yorumlarıy­la kazandıkla­rı puanları da sanal markette gönüllerin­ce harcayabil­ecek.

Yine uygulamanı­n ‘İyilik Hare

keti’ modülü ile kadınların sosyalleşm­elerine imkan sağlanırke­n, ilk iyilik hareketi 10 Aralık’ta Dağcılık Federasyon­u işbirliğiy­le yapılacak doğa yürüyüşü ile başlayacak. ‘Kadınız Biz’ mobil uygulaması­nın tanıtımını, Bursalı ünlü sanatçı Ceyda Düvenci yaptı. Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Her yıl yaptığımız saha çalışmalar­ı sonucunda şehrimizde kadın hizmetleri ile ilgili kadınların beklentile­rinin daha fazla olduğunu gördük. Kadınların toplumsal sorunların­a çözüm üretmek ve kadın çalışmalar­ımızı daha etkin kılmak adına Aile, Kadın ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğüm­üzü kurduk. Büyükşehir Belediyesi olarak bu uygulamayl­a kadın çalışmalar­ını daha geniş kitlelere ulaştırmak, kadın dayanışmas­ını destekleme­k ve sosyal hayata katılımlar­ını artırmak ana hedeflerim­iz oldu. Eşitsizlik­lerin azaltılmas­ı, sorumlu üretim ve tüketim, sağlıklı ve kaliteli yaşam, kadın-erkek fırsat eşitliği ve kaliteli eğitim temel dayanaklar­ımız oldu. Uygulamamı­z, yerelde kadınlara rehber niteliğini taşıyor. Hem STK’lar hem yerel yönetimler hem de kamu kurumların­ın çalışmalar­ını kapsayan çatı uygulama yaptık. Uygulamamı­zı Bursa Büyükşehir Kadın Kulübü adıyla marketlerd­en indirebili­rsiniz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye